UFC-kollegan: “Khamzat Chimaev behöver testas mot bättre motståndare”

✔ Khamzat blir utmanad: "Jag skulle älska att slåss mot honom"

Khamzat Chimaev har fortfarande mycket att bevisa enligt UFC-kollegan Ian Heinisch. 

Heinisch har den senaste tiden fallit in och ut från topp 15 i UFC:s mellanviktsranking. I februari 2021 förlorade han ett enhälligt domslut mot Kelvin Gastelum.

Dock har han—likt Khamzat—vunnit via TKO mot Gerald Meerschaert. Lustigt nog vann de båda mot Meerschaert under förra året, Heinisch i juni och Khamzat i september.

Khamzat vinst mot Meerschaert ägde dock rum i första ronden efter endast 17 sekunder. Heinischs avslut kom i den tredje. Trots det anser Heinisch att svensken har mycket att lära.

– Han har hypen, sade Heinisch till James Lynch. Jag kommer aldrig att hata en man för hans resa. [Khamzat] hade turen att få hype bakom sig […] Han har haft några bra prestationer och bra avslut. Men han behöver testas mot de bästa [motståndarna].

Khamzat har i sin unga UFC-karriär pendlat mellan weltervikt och mellanvikt. När han väl återvänder lutar det åt en match i weltervikt, och möjligtvis mot Neil Magny som vid flertalet tillfällen utmanat honom.

Dock ser Heinisch gärna att Khamzat istället väljer mellanvikt för en match mot honom själv.

– Jag skulle älska att slåss mot honom, sade Heinisch. Men jag vet att [Neil Magny] har väntat på att få slåss mot honom.HETAST JUST NU


Khamzat Chimaev tränar för comeback

Just nu befinner sig Khamzat i USA med träningskamraten och UFC-stjärnan Alexander Gustafsson.

Han verkar träna för fullt och jobbar på att återvända inom en snar framtid. Utöver Magny som eventuell motståndare vid en retur kastar även Heinisch sitt namn i hatten.

Frågan är vilken viktklass det svenska stjärnskotten väljer att slåss i först. Eller kommer vi få se ytterligare hopp mellan viktklasser i framtiden?

 

Vem vill du se Khamzat möta i sin retur till oktagonen?

 

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttUFC

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...