UFC-kommentatorn avslöjar sin brinnande fråga – om Khamzat

✔ "Så min brinnande fråga är..."

Svenske Khamzat Chimaev har utan blivit en av de hetaste talangerna inom MMA och UFC-kommentatorn Jon Anik spekulerade nyligen kring fighterns framtid.

Med fyra raka, dominanta segrar i UFC så finns det många anledningar så finns det många som har höga förväntningar på Khamzat. Många ser honom som en framtida UFC-mästare och han har hittills inte felat alls i oktagonen.

Det återstår dock ett par frågor gällande Khamzats väg mot titeln, exempelvis: hur kommer han hantera en bra brottare?

 


HETAST JUST NU


Jon Anik: Är Khamzat lika elit som han verkar vara?

Anik gästade nyligen MMA Fightings podcast och talade högt om sina funderingar gällande Khamzat.

– Folk kritiserar mig och Dana White för att de tror att det finns någon slags agenda med Khamzat Chimaev. Vi går efter vad vi ser med våra egna ögon, berättade Anik för MMA Fighting. Den stora frågan är: hur många gånger kan han klara 170 lbs? Är han långvarig i denna divisionen? Även om hans förra viktnedgång var lite svår så är jag mer säker på hans förmåga att klara vikten än vad jag var innan och det verkar som hans coacher tänker enhetligt: att han ska jaga titel i weltervikt och inte hålla på att lalla i mellanvikt.

– Så min brinnande fråga är: är Khamzat Chimaev lika elit som han verkar, lika stark och farlig som han verkar vara? Och kan han jobba sig till en match mot en kille i Kamaru Usman som har något som 15-0 i UFC och en av de bästa genom tiderna, om inte den allra bästa genom tiderna? Det är det som vilar på tungspetsen för mig.

Hittills har Khamzat ingen ny UFC-match på gång. Han har dock munhuggits med både femterankade Belal Muhammad och förstarankade, forne titelutmanaren Colby Covington.

UFC-chefen Dana White har tvivlat på att sätta Khamzat mot en topprankad fighter och det återstår många frågor kring svenskens nästa motståndare. Oavsett så kommer MMA-världen titta när Khamzat kliver in i buren nästa gång.

Vem borde Khamzat Chimaev möta härnäst?

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...