UFC-kommentatorn Joe Rogan anklagad för fler transfobiska kommentarer

✔ "Det finns många människor som är idioter"

UFC-kommentatorn Joe Rogan är åter igen anklagad för transfobi på sin populära podcast The Joe Rogan Experience.

Rogan gästades av komikern Jim Breuer och veterankommentatorn uttryckte kritik mot vissa transpersoner. Han ifrågasatte de bakomliggande anledningarna bland några personer som väljer att byta kön.

 – Det finns människor som verkligen har dessa tankar, sa Rogan på sin podcast. Problemet är att det blir ett skyddat ämne och sedan får du beröm för att du har bytt kön. Då blir det spännande för människor att prata om, men sedan blir man tillrättavisad för att man ens diskuterar ämnet.

– Människor som tidigare blivit marginaliserade för att vara —vanligtvis— dumma människor, om de [byter kön] får de beröm, fortsatte Rogan. Det finns många människor som är idioter, men när de blir transperson, nu ska vi helt plötsligt tycka att de är fantastiska?


HETAST JUST NU


Joe Rogan kritiserad av Spotify-anställda

Rogans podcast finns numera endast på streamingjätten Spotify. Hans exklusiva kontrakt med det svenska företaget har rört upp starka känslor hos några av dess anställda som bland annat velat se vissa avsnitt avlägsnade från Rogans bibliotek.

Några Spotify-anställda ska ha kommit med krav gällande Rogans podcast. Däribland möjligheten att redigera, avlägsna eller ta bort delar av intervjuer som de anser vara problematiska. Det är dock krav som inte uppfyllts av Spotify-ledningen.

UFC-kommentatorn är en av de mest inflytelserika MMA-profilerna i världen. Han har gjort världssuccé med sin podcast som han startade i slutet av 2009 tillsammans med sin vän, komikern Brian Redban.

Avsnitten är oftast över en timme långa men det är inte ovanligt att de ibland fortlöper i över tre timmar. De långa formatet har gjort honom till en uppskattad plattform för gäster som vill gå på djupet och diskutera ämnen.

Rogan har under åren blivit gästad av flera kändisar från olika branscher. Namn som Kanye West, Robert Downey Jr, Elon Musk, Dana White, Lance Armstrong och Bernie Sanders har alla varit med.

Några av hans gäster har dock skapat kontrovers, däribland avsnittet med författarinnan Abigail Shrier som skrivit boken Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters.

I avsnittet riktar Shrier bland annat stark kritik till dem som vill tillåta väldigt unga personer att byta kön. Hon ifrågasatte om de verkligen ville byta kön eller var ute efter bekräftelse från samhället. Rogan uttalande sig senare om kontroversen kring avsnittet och vägrade låta sig tystas.

 – Vad Abigail pratar om i sin bok är dessa stora grupper av barn, många av dem barn som är socialt tafatta… Många av dem är autistiska, många av dem har aldrig någonsin fått beröm alls i sitt liv, och när de byter kön så får dem massor av beröm från människor. De får det eftersom det just nu är mode, sade Rogan.

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Joe RoganJoe Rogan ExperienceSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...