UFC lät inte Leon Edwards ta annan motståndare än Khamzat Chimaev

✔ Utmanade tre topprankade fighters, inklusive ärkerivalen Jorge Masvidal

Världstrean Leon Edwards gjorde sitt bästa för att stanna kvar på UFC-galan den 20 januari, men UFC hade andra planer.

Edwards var planerad att ta sig an det svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev men mötet blev inställt för en andra gång. Första gången testade Edwards positivt för covid 19 och andra gången var det Khamzat som tvingades ställa in på grund av hälsoproblem relaterade till viruset.

Det har gått drygt ett år sedan Edwards senast tävlade och det var en av anledningen till att han var så angelägen att stanna kvar på kortet.

“Rocky” Edwards utmanade topprankade Jorge Masvidal men var också beredd att möta Michael Chiesa eller Neil Magny som också tävlar på huvudkortet.

– Jag erbjöd mig att slåss mot Neil eller Chiesa i huvudmatchen den 20 januari och Chimaev strax efter, men UFC var emot det, kommenterade Edwards i ett Instagram-inlägg.


HETAST JUST NU


UFC: Leon Edwards vs Khamzat Chimaev

Edwards har inte tävlat sedan han besegrade den tidigare UFC-mästaren Rafael dos Anjos i juli 2019. Han var planerad att möta den tidigare welterviktsmästaren Tyron Woodley i mars förra året. Tyvärr gjorde covid-restriktioner att UFC tvingades att ställa in hela galan.

Nu planeras Edwards vs Khamzat att ta vid någon gång under första kvartalet av 2021. Chiesa vs Magny kommer att agera huvudmatch under UFC-galan den 20 januari.

 

Skulle UFC ha bokat in honom mot någon annan än Khamzat?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Leon EdwardsSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...