MMA-legendaren avslöjar de tuffaste fighters han någonsin mött i UFC

✔ "Shogun" öppnar upp som sina tuffaste krig

Den brasilianske lätt tungviktaren Mauricio “Shogun” Rua är en sann legendar som utan tvekan kommer att hamna i UFC:s “Hall of Fame” inom de närmsta åren.

“Shogun” är bland annat känd för att vara extremt uthållig och räds inte för att ingå i vilda slagdueller med sina motståndare. Sedan sin proffsdebut i november 2002 har han gått flera minnesvärda matcher mot många av de bästa i de tyngre divisionerna som exempelvis Alistair Overeem, Lyoto Machida och Quinton “Rampage” Jackson.

Med hela 40 gångna matcher har dock många fans undrat vem Rua själv anser varit de tuffaste han mött – den frågan han nu besvarat.

I en intervju med Brasilianska AG Fight avslöjade Rua de tre tuffaste motståndarna han delat buren med.

Jon Jones, som är väldigt allsidig och en väldigt smart kille, berättade Rua. Dan Henderson, som är väldigt tuff, slår för hårt. För att avsluta, [Antonio Rogerio Nogueira] “Minotauro, som också är allsidig, bra på boxning, jag hade tre krig med honom.

 


HETAST JUST NU


En av de bästa lätt tungviktarna någonsin

Rua byggde upp sin karriär i japanska Pride där han besegrade bland andra Kevin Randleman och och Ricardo Arona, han vann även Pride Middleweight Grand Prix år 2005 (Prides mellanviktsklass motsvarar vanlig lätt tungvikt).

Han debuterade i UFC i september 2007 mot Forrest Griffin i en match där brasilianaren var tungt segertippad. Trots en stark inledning tröttnade “Shogun” och förlorade via submission i den tredje ronden. Rua återvände dock till vinstkolumnen och vann UFC:s lätt tungviktstitel i maj 2010 efter att ha knockad Lyoto Machida i den första ronden. Han förlorade mästarbältet i sitt första titelförsvar mot Jon Jones och hade svårt att återfånga sina forna glansdagar.

I december 2012 mötte Brasilianaren den stigande svenske stjärnan Alexander Gustafsson. Rua förlorade på enhälligt domslut efter full tid och vann endast en utav sina fyra följande matcher. “Shogun” lyckades dock gå obesegrad mellan 2015-2017 med tre raka segrar men har i dagsläget ett matchfacit på 2-2-1 och kommer senast från en förlust mot Paul Craig.

Utav de tre fighters som Rua anser är de tuffaste han mött så har han förlorat en gång mot Jones, två gånger mot Henderson och vunnit alla tre matcher mot Nogueira.

Vad är din favoritmatch med Mauricio “Shogun” Rua?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...