UFC-legendaren förklarar varför han fick en lyxbil från Ramzan Kadyrov!

✔ Ökända tjetjenske ledaren ringde upp forne UFC-mästaren på FaceTime: "Jag gillade verkligen det!"

Den forne UFC-mästaren Fabricio Werdum har förklarat varför han fick en sprillans ny Mercedes-Benz i present av den tjetjenske ledaren Ramzan Kadyrov.

Champions League 5 Okt

Chelsea vs AC Milan
Odds 1.74 - 4.75
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

MMA-legendaren och den före detta tungviktsmästaren Werdum har en positiv relation med Kadyrov, som blivit uppmärksammad även i MMA-världen genom sin kontakt med framstående fighters som exempelvis Werdum, Chris Weidman och Khamzat Chimaev. Presidenten har anklagats för allvarliga brott mot mänskliga rättigheter, bland annat tortyr och avrättningar av dissidenter samt grova kränkningar mot hbtq-personer.

Relationen mellan Werdum och Kadyrov började 2015, när brasilianaren blev tillfrågad om att bli representant för presidentens MMA-organisation Fight Club Akhmat (FCA). Werdum promotade organisationen på sociala medier, hjälpte ledarens fighters med träningen och besökte Tjetjenien vid flera tillfällen. Men det var inte hans roll som representant som ledde till lyxgåvan från Kadyrov. Det var istället Werdums hyllning av presidentens far, och FCA, under en UFC-gala som fick honom på generöst humör.

– Jag representerade Akhmat Fight Club i tre år, började Werdum. När jag pratade om (organisationen) sa jag alltid Akhmat Sila. Jag var presidentens MMA-representant. Senare tävlade jag i UFC… Jag vann och när matchen var över hade jag segerintervjun. När Joe Rogan skulle gå iväg tog jag mikrofonen och sa, “Akhmat Sila“.

Akhmat Sila är en slogan som används av lojala anhängare av Kadyrov. Stridsropet är tänkt att hylla hans far Akhmad Kadyrov som dödades år 2004 i en bombexplosion.

– Efter att jag sa det klev jag ur oktagonen och presidenten ringde mig på FaceTime: “Werdum, jag gillade verkligen det! Akhmat Sila! När du åker hem, gå var du vill och köp bilen som du vill ha. Jag vill ge dig en bil i present”. Jag sa, “Nej, jag kan inte ta emot det”. “Jo det kan du. Välj ut den bil som du vill ha.” Så jag gick till Mercedes lite snabbt.

 

När UFC flera år tillbaka blev tillfrågade av Sports on Earth om hur de ställer sig till att deras fighters har kontakt med någon som anklagats för brott mot mänskliga rättigheter hade de följande att säga:

– Det är viktigt att notera att UFC-fighters är självständiga affärspartners, inte anställda, och utöver deras kontraktuella åtaganden mot UFC kan de bedriva verksamhet och delta i aktiviter fritt, sade en talesman för UFC. Vi förväntar oss dock att alla fighters är försiktiga med hur deras handlingar representerar dem, sporten och UFC som organisation.

Vad är din reaktion på relationen mellan Fabricio Werdum och Ramzan Kadyrov?

 


HETAST JUST NU


 

 


 

Chelsea vs AC Milan

 

1.66 – 5.25

5 Oktober | 21:00 | Champions League

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Fabricio WerdumSenaste Nytt

Svara