UFC-legendaren fast för rattfylleri

✔ Bokad för comeback - då grips ex-mästaren ✔ Inte första gången

Den amerikanske UFC-legendaren Pat Miletich, 52, har gripits misstänkt för rattfylleri – för andra gången.

Miletich greps vid 00.30 den 29 juni i Moline, Illinois, rapporterar tidningen Quad Cities Times (via MMA Junkie).


LÄS MER: Jon Jones bryter tystnaden efter skandalen – slipper fängelse

LÄS OCKSÅ: Nya videon: Se Jon Jones gripas – med pistol, sprit och cannabis i bilen!


MMA-veteranen fördes till Rocky Island County Jail och delgavs misstanke om rattfylleri, varpå han sedan försattes på fri fot.

Detta var inte första gången Miletich åkte fast för att ha kört berusad i trafiken. 2018 erkände han sig nämligen skyldig till rattfylleri i hemstaden Bettendorf, Iowa. Påföljden blev då ett års villkorlig dom.

Pat Miletich är bokad för comeback – ska möta världsmästare

Att Miletich gjort sig skyldig till rattfylla igen är onekligen klandervärt i sig. Samtidigt är också tajmingen av förseelsen tämligen märklig. Om bara ett par veckor är han nämligen bokad att göra comeback till kampsporten.

Miletich är bokad att möta den tidigare boxningsvärldsmästaren Michael Nunn i en kickboxningsfight i Davenport, Iowa den 18 juli.

Det är oklart om matchen fortfarande kommer att genomföras.

Miletich är en av MMA-sportens pionjärer som förevigats i UFC Hall of Fame. I oktober 1998 blev han den första att vinna UFC-bältet i weltervikt (som då kallades för lättvikt) – en världstitel som han sedan försvarade framgångsrikt vid fyra tillfällen. Legendaren har även gjort ett namn för sig som coach, efter att ha grundat Miletich Fighting Systems där flera UFC-mästare så som Matt Hughes och Robbie Lawler tränat.


RELATERAT: Här är världens 100 största MMA-legendarer – genom alla tider!


 

Kategorier
Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara