UFC-legendaren rör upp känslor – vägrar mask och vaccin: “I helvete heller!”

✔ Ortiz anser att maskerna är farliga!

Den före detta UFC-mästaren Tito Ortiz har sadlat om till politiker och hans åsikter har kommit att röra upp massor av känslor.

“The Huntington Beach Bad Boy” Ortiz har redan gjort sig ett namn för sina radikala uttalanden som ofta tangerar till det konspiratoriska. Han har bland annat jämfört covid-19 med influensan och sagt att viruset är en form av befolkningskontroll.

Nu sitter Ortiz i stadsfullmäktige i Huntington Beach och där har hans beteende och åsikter kommit att kritiseras ytterligare. Enligt protokoll så måste nämligen Ortiz bära ansiktsmask, något som han vägrar. I en intervju förklarade Ortiz sin ståndpunkt och sade att maskerna i sig är en fara för allmänheten.

 – Att ha på sig mask gör faktiskt att man förlorar de syrenivåer som krävs av den amerikanska regeringen, vilket gör att [Huntington Beach riskerar] farligt låga luftintagsnivåer, skrev Ortiz.


HETAST JUST NU: Viaplays besked: Conor McGregor vs. Dustin Poirier kommer att kosta extra


Tito Ortiz vägrar ta vaccinet

Det är dock inte bara masker som Ortiz motsätter sig. Han vägrar också att ta ett vaccin mot viruset och säger att det är hans egna val.

 – Jag tänker inte ta det där (coronavirus) vaccinet – i helvete heller! Alla pratar om egna val och att kunna välja vad vi gör med våra kroppar. Det är samma människor som nu säger att man måste ta ett vaccin. I helvete heller! Det kommer inte hända!

Trots att Ortiz satsar på politiken så har han parallellt också fortsatt sin MMA-karriär. I slutet av 2018 besegrade han Chuck Liddell i Golden Boy Promotions och i december 2019 vann han över Alberto El Patrón i Combate Americas 51.

Ortiz har nu tre raka vinster och har enligt källor ett exklusivt kontrakt med Combate Americas.

Kategorier
Senaste NyttTito Ortiz

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara