UFC London: Galan flyttas – på grund av globala pandemin

✔ Oklart var galan kommer ta vid ✔ Nya sanktioner i Nevada ✔ Svenska uppstickargalan drabbad

Coronaviruset fortsätter ställa till det i MMA-världen. Under lördagskvällen gick UFC Brasilia av stapeln i Brasilien. På kortet såg vi svenskan Bea Malecki ta sin andra raka vinst i UFC, under kvällens första match. Galan anordnades inför tomma läktare på grund av den rådande Corona-pandemin.

Tidigare har UFC-bossen Dana White bekräftat att två USA-galor flyttas. Nu tvingas han även flytta på UFC London, som skulle tagit vid nästa helg i den brittiska huvudstaden.

Storbritannien har nyligen infört reserestriktioner i hela landet, vilket tvingar industriledaren UFC att arrangera galan någon annanstans. I skrivande stund är det inte klart var de kommer att ta vid.

Nu har även Nevada infört restriktioner, vilket innebär att de två galor som var planerade för UFC Apex i Las Vegas, behöver flyttas. En annan gala som är i riskzonen är UFC 249, som toppas av en titelmatch i lättvikt mellan Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson.

White menar dock att den matchen kommer att genomföras, och att han under söndagsmorgonen (lokal tid) ska ha minst två möjliga arenor att arrangera kommande galor i.

Har även drabbat MMA-Sverige hårt

I veckan införde svenska regeringen restriktioner på folksamlingar över 500 personer. Detta, i kombination med andra reserestriktioner har gjort att Excellence Fighting Championship tappar båda sina huvudmatcher.

Då man inte kan garantera resetillstånd för Andreas Gustafsson Berg och Fannie Redmans motståndare, tvingas man alltså slopa dessa två matcher. De helsvenska matchningarna ska dock fortfarande genomföras som planerat.

View this post on Instagram

Under rådande omständigheter tvingas vi tyvärr genomföra förändringar i matchkortet på Excellence Fighting Championship III. Begränsningen på folksamlingar (500 personer) och risken för att inte kunna flyga in utländska fighters gör att vi nu tvingas stryka vårt Main Event Andreas ”Bane” Gustafsson vs Tom Crosby samt vårt Co-Main Event Fannie Redman vs Anita Bekus. Vår ambition är att kunna genomföra dessa matchningar under framtida galor. I dagsläget är vårt mål att kunna genomföra samtliga helsvenska matchningar, men mycket som vi inte kan styra över kan förändras snabbt. Många experter tror att gällande direktiv avseende begränsningar av folksamlingar kommer att skärpas ytterligare och det är svårt att på förhand sia om hur kommunen och andra samarbetspartners kommer agera utifrån de beslut regering och aktuella myndigheter fattar. Vi arbetar hårt för att hitta bra lösningar på den problematik som uppstått och hoppas att alla har full förståelse för dessa framtvingade förändringar.

A post shared by Excellence MMA Organization (@excellencemma) on

Sedan tidigare har två svenska organisationer skjutit upp sina galor på obestämd tid. Detta gäller Lord of the Cage och Wolf-samarbetet med AK Fighting Championship.

Vad som händer med BRAVE/AK-galan i april och Superior Challenge 21 i maj är i skrivande stund oklart.

Mer om Coronaviruset på MMAnytt

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...