Pengaregnet – över UFC-stjärnorna: “Chockerande”

✅ "Galna summor"

UFC-löner är ständigt ett hett diskussionsämne, och ofta föremål för skarp kritik från olika håll. Så pass att ett antal veteraner driver en uppmärksammad rättsprocess mot den världsledande MMA-organisationen.

Idag säljer UFC ut den ena arenan efter den andra och lockar till sig miljoner tittare till sina galor världen över. Enligt vd:n Dana White har man precis haft ett rekordår 2019. Ändå får MMA-fighters överlag ut en betydligt mindre del av intäkterna jämfört med andra professionella atleter.

En stor skillnad märktes till exempel av när superstjärnan Conor McGregor fick en grundlön på 30 miljoner dollar för att boxas mot den flerfaldige världsmästaren Floyd Mayweather, vilket var tio gånger mer än McGregors garantilön i UFC. Samtidigt är det ofta svårt att veta exakt hur stort lönegapet är mellan sporterna – eftersom hemliga bonusar och andra dolda löner förekommer.

LÄS MER: Avslöjar sanningen – bakom UFC:s hemliga bonusar

Högre UFC-löner än någonsin – enligt Dana White

Enligt dokument som framkommit genom stämningen mot UFC beräknas löner till fighters uppgå till omkring 20 procent av organisationens totala intäkter. Men i takt med sportens stadiga framväxt blir lönekuverten tjockare, iallafall om man får tro på UFC-bossen själv.

– Medan sporten fortsätter att växa går även lönesiffrorna upp. Fråga några av världsmästarna vilken skillnad det varit det senaste året, och de kommer ha känt av det, säger Dana White i en intervju med UFC:s sändningspartner ESPN.

När reportern Brett Okamoto frågar om White kan ge honom ett hum om vad en stjärna i UFC har möjlighet att tjäna dessa dagar, svarar han skrytsamt:

– Det rör sig om galna summor. Jag tror att det hade varit chockerande för många att höra vad vissa av våra stora stjärnor tjänar. Men jag pratar aldrig om det.

RELATERAT: Dana White totalsågar UFC-fan: “Idiot – du vet ingenting”

Se hela intervjun med Dana White i videon ovan!

Kategorier
LönerSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...