UFC-mästaren avslöjar: USADA sabbade returmatchen mot Max Holloway!

✔ Fjäderviktsmästaren tycker att rivaliteten borde ha varit över för länge sedan!

Alexander Volkanovski satte punkt för sin rivalitet med Max Holloway i deras efterlängtade trilogimatch på UFC 276 – men känner samtidigt att rivaliteten borde ha varit över för länge sedan.

I deras första match vann Volkanovski fjäderviktsbältet från Holloway med en tydlig, om än inte särskilt spännande, prestation. Efter matchen var det vissa, bland andra Holloway själv, som hävdade att Volkanovski inte hade gjort tillräckligt för att vinna. I den omedelbara returmatchen inledde Holloway starkt och vann de två första ronderna på domarnas poängkort. Volkanovski kunde dock byta strategi och vände på det hela i matchens tre sista ronder. Returmatchen var jämnare än deras första möte och denna gång var det flertalet fans och analytiker som ansåg att Holloway borde ha utsetts till vinnare. Domslutet ifrågasattes och en tredje match verkade oundviklig.

Efter att bägge fighters radat upp vinster mot topprankade fjäderviktare stod det klart att trilogin skulle bli av på UFC 276. Denna gång bjöd Volkanovski på en otroligt dominant prestation där han bland annat rev upp ett djupt sår ovanför Holloways ena öga och dessutom vann alla fem ronder. Nu har han avslöjat vad som låg till grund för den sämre prestationen i deras andra match, den enda där det verkade som att Holloway hade övertaget.

– Jag kan säga detta nu eftersom jag gjorde det jag gjorde mot Max (i trilogimatchen), sade Volkanovski efter galan. Den andra matchen med Max, när jag sa att jag inte presterade som jag borde ha gjort så var det några grejer som hade hänt. Ni vet såklart inte detta, men USADA kom och väckte mig fyra timmar innan jag hade tänkt att vakna, vilket är löjligt. Förstår inte hur det hände och hur det ens kunde hända. Men det är historia nu.

– Jag gjorde några dumma saker också. Jag tog melatonin (för att kunna somna om) och det var löjligt. Jag kände mig nästan full när jag vaknade. Eller inte full, men (inte helt rätt, heller). Så det var tufft, men jag är inte typen som kommer med ursäkter. Jag säger det nu eftersom jag måste få tyst på folk. Jag presterade inte som jag borde ha gjort och nu kommer [Holloway] att tro mig efter det jag gjorde i natt. Det är varför jag var så självsäker inför denna. Jag var ur gängorna innan, han var inte det och han kunde ändå inte besegra mig (i vår andra match).


HETAST JUST NU


Alexander Volkanovski: USADA väckte mig mitt i natten!

Enligt Volkanovski väckte antidopningsorganisationen USADA honom under natten till hans andra match mot Holloway för att kräva ett urinprov av honom. Det rubbade givetvis mästarens sömn inför den avgörande returmatchen. Efter att han tagit melatonin i ett försök att somna om blev situationen ännu värre och det är just det som han menar ledde till den sämre prestationen.

– [USADA] väckte oss alla och sa att de skulle dopningstesta mig, avslöjade Volkanovski. Mina tränare och managers reagerade självklart på det, “Vad menar du? Vad fan?”. Jag hade vaknat under natten för att pissa, så jag kunde inte (ge dem ett urinprov). Jag var tvungen att dricka vatten så att jag kunde pissa och därefter lägga mig.

– Om ni tittar om på den andra matchen nu förstår ni nog varför det (blev som det blev). Nu kan jag säga det. Jag har väntat tills nu att berätta detta. Ni såg vad jag gjorde. Om ni tittar på matchen reagerade jag inte på något. Min reaktionstid var helt fel. Jag hade inga reaktioner, ingen rytm, allt var ansträngt.

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Alexander VolkanovskiSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...