UFC-mästaren Kamaru Usman öppen för returmöte: “Vill avsluta honom!”

✔ Bröt näsan bara två veckor innan deras match

UFCs welterviktsmästare Kamaru “The Nigerian Nightmare” Usman har nyligen gått ut med att han är intresserad av en returmatch mot Jorge Masvidal.

På UFC 251 den 12 juli i fjol hoppade Masvidal in på kort notis när Gilbert Burns behövde dra sig ur titelmatchen mot Usman på grund av Covid-19. Masvidal hade en framgångsrik första rond men blev sedan kontrollerad av mästarens brottning på marken och i clinchen mot buren.

Nu är Usman öppen för att möta Masvidal på nytt – med ett fullt träningsläger bakom sig! Trots att han vann matchen är han inte riktigt nöjd med hur det hela utspelade sig.

– Jag var missnöjd över min prestation sett till hur mycket jag tränat inför matchen. Det var som att jag bara gick på autopilot. Flera faktorer spelade en stor roll och jag är mycket bättre än det ni fick se den dagen, säger Usman.

– Det finns en stor chans att vi möts igen om han tar sig upp i rankingen. Men oavsett så vill jag möta Masvidal på nytt. Jag vill visa vad jag går för och imponera mig själv. Jag vill avsluta honom!

Efter UFC 251 kom det fram uppgifter om att Usman brutit sin näsa mot UFC-atleten Justin Gaethje under förberedelserna inför matchen.

– Två veckor innan galan blev min näsa helt förstörd. När slag och sparkar kommer nära ditt ansikte gör du allt för att näsan inte ska bli träffad. Vi har en hel del killar här i vårt gym som slår riktigt hårt och kan ställa till det, jag skyller på Carrington Banks och Gaethje.


HETAST JUST NU


Kamaru Usman vs. Gilbert Burns

Usman är inplanerad att försvara sitt bälte mot Burns den 13 februari på UFC 258. Detta blir hans tredje försvar efter att vunnit welterviktstiteln mot Tyron Woodley på UFC 235 i början av 2019.

Usman har varit inplanerad att möta Burns två gånger tidigare men båda gångerna har slutligen ställts in, först på grund av sjukdom och därefter en skada.

Även Burns håller en seger över den före detta mästaren Woodley. Burns vann då via enhälligt domslut och tilldelades “Performance of the Night” för sin prestation.

Skulle Usman besegra Burns kan det bli aktuellt med ett returmöte mot Masvidal. I dagsläget finns det dock diskussioner om att en match mot Colby Covington kan vara näst på tur för Masvidal.

Kategorier
Gilbert BurnsJorge MasvidalKamaru UsmanNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara