UFC-mästaren avslöjar vad han måste göra inför match mot Khamzat!

✔ "Jag vet inte riktigt om jag ser fram emot det"

Kamaru Usman (20-1 MMA, 15-0 UFC) tar en eventuell match mot Khamzat Chimaev (11-0 MMA, 5-0 UFC) på fullaste allvar.

Fotbollsmatch - UEFA - 25 sep 20:45

Danmark - Frankrike
3.35 - 2.15
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Det är mycket spännande som sker i welterviktsklassen under de kommande veckorna. På UFC 278 i helgen blir det äntligen dags för “The Nigerian Nightmare” Usman att försöka sig på sitt sjätte raka titelförsvar när han möter Leon Edwards i en returmatch som dröjt nästan sju år. Bara några veckor senare kommer tredjerankade Khamzat att ta sig an publikfavoriten Nate Diaz i huvudmatchen på UFC 279. Med en vinst över Nate kan det snart bli tal om en titelmatch för Allstars-fightern. Allra helst vill Khamzat möta den rådande mästaren Usman, som är förstarankad pound-for-pound, men beroende på hur huvudmatchen på UFC 278 utspelar sig kan han få möta “Rocky” Edwards istället.

“Borz” Khamzat har imponerat stort sedan sin UFC-debut i juli 2020 och har sedan dess radat upp fem raka vinster i två olika viktklasser. I sin senaste match mötte han topprankade Gilbert Burns på UFC 273 i april. “Durinho” Burns visade sig vara en tuffare motståndare än förväntat för den unga talangen, men trots det kunde Khamzat kamma hem vinsten och visa att han har det som krävs för att mäta sig med welterviktsklassens toppfighters.

UFC-chefen tror att Khamzat kan bli nästa stora superstjärna efter Conor McGregor, men om han ska lyckas nå irländarens nivå måste han först vinna titeln. Welterviktsmästaren Usman är väl medveten om att “Borz” kan bli nästa utmanare för honom ifall de bägge vinner sina respektive matcher.

– Nu finns det en ny kille som folk känner sig uppspelta över, sade Usman om Khamzat till ESPN-reportern Brett Okamoto. Typ, “Det här är killen som kommer att slå dig”. Det blir ännu (en period i mitt liv) som jag måste uppskatta. Jag vet att jag kommer att påbörja en kaotisk period igen (om jag tävlar mot Khamzat), men om jag klarar det också så (kan jag säga) att jag har LEVT.

– Jag vet inte riktigt om jag ser fram emot det (Khamzat-matchen), fortsatte Usman. Matchen mot (Leon Edwards) är avgörande för mig, eftersom när jag säger att jag slåss mot dessa killar så är det deras hjärtan som jag siktar på. Nu har Leon lyckats rada upp några vinster (sedan vår första match) och säger saker som, “Det är mitt öde att ta bältet från personen som slog mig så länge sedan”. Det får verkligen igång mig – jag är vaken.

Samtidigt som Usman inser att Khamzat hade varit en tuff motståndare, känner han sig väldigt taggad inför en eventuell sammandrabbning, eftersom han vet att det hade varit en av hans mest uppmärksammade matcher genom karriären.

– Varje träningsläger är tufft. Jag tränar minst lika hårt varje gång. Så det är fortfarande tufft. Men mentalt så är jag alltid (på), det kanske inte alltid är lika mycket (intresse från fansen, exempelvis för matchen mot Edwards), men jag är ändå på. Om (matchen mot Khamzat) faktiskt blir av tror jag att jag måste undvika att bli för besatt av vad som skulle kunna hända (i matchen). Eftersom det är då som jag är känslomässig, men jag vill inte riktigt slåss känslomässigt. Jag tror att det som gör mig till vem jag är, är min förmåga att tygla mina känslor. Jag hade ljugit ifall jag inte sa att (matchen mot Khamzat) hade gjort mig mycket mer taggad. För att var du än går hade folk pratat om det.

Tror du att Khamzat Chimaev vs. Kamaru Usman blir av?

 


HETAST JUST NU


 

Danmark vs Frankrike

 

3.35 – 2.15

 

25 September | 20:45 | UEFA Nations League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Kamaru UsmanKhamzat ChimaevSenaste NyttSvensk Kampsport

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...