UFC-mästaren öppnar upp om sjukdomen: “Förstår att folk dör”

✔ Hostade blod och läget försämrades snabbt ✔ "Är inget skämt!"

UFC:s fjäderviktsmästare Alexander Volkanovski fick covid-19 strax före sin titelmatch mot Brian Ortega och fick ställa in mötet. Han var inte ensam, flera i hans team smittades och satte stopp för deras planer att tävla.

Men den inställda matchen var långt ifrån det enda negativa med sjukdomen. I en ny video öppnar Volkanovski upp om sina erfarenheter med covid-19 och vittnar om hur sjukdomen drabbade honom hårt.

Det började dock med milda symtom. Han blev tvungen att isolera sig, och i takt med att dagarna gick så började han må allt sämre.

 – Jag började känna det lite i lungorna, och jag började känna mig obekväm, sade Volkanovski. Jag började hosta upp slem, och det kom upp rosa och med lite blod inuti.

Efter att Volkanovskis hälsa försämrats så bestämde han och hans team att undersöka saken närmare.

 – Jag började få rejäl feber och huvudvärk, men det är ganska vanligt […] Men efter att vi pratade om det så tänkte jag att vi kanske behövde en läkarkontroll.

Precis som för den svenska UFC-stjärnan Khamzat Chimaev så skulle det dock bli mycket värre.


RELATERAT


HETAST JUST NU


Läget fortsatte försämras för UFC-mästaren

Efter ett läkarbesök fick Volkanovski reda på att han hade covid-19 med lunginflammation. Han fick medicin och skickades tillbaka till sitt rum med uppmaningen att hålla sina syrehalter under observation.

Efter att han kom tillbaka till sitt rum skulle det dock inte dröja lång tid innan läget förvärrades rejält. Hans syrehalt sjönk under den nivå som läkarna hade varnat honom för och han hostade allt mer blod. Volkanovskis tillstånd oroade hans team och efter ytterligare ett läkarbesök blev han inlagd på sjukhus.

  – Hela den här covid-grejen är inget skämt, sa Volkanovski. Det var därför jag ville göra den här videon. Åter igen, alla kommer att ha sina åsikter, men många har frågat mig hur det var att få symptomen, och nu vet ni. Symptomen var ganska galna. Vi fick de normala symtomen och de kan leda till andra saker. De normala symtomen ledde till lunginflammation och andra problem. Det var ganska allvarligt.

– Om jag hade varit i dålig form så kanske jag hade fått andra problem, och man förstår att folk dör och så. Detta är ganska allvarligt. Jag har alltid tagit det på allvar, men nu förstår jag att det är väldigt oförutsägbart och väldigt, väldigt smittsamt. Det var en galen upplevelse, men vi mår bra. Jag är inte längre smittsam, så jag kan gå ut, vilket är bra. Nu vill vi bara komma hem.

Nyligen stod det klart att Volkanovski kommer att vara en av tränarna i den nya säsongen av The Ultimate Fighter. När säsongen är slut kommer han och Ortega att slåss om UFC-titeln.

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Alexander VolkanovskiSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...