UFC-mästaren skadad under träningen – driver med fansen om sin återkomst

✔ "Läkaren säger att jag kan återvända 2023"

MMA-fansen inväntar spänt Aljamain Sterling vs Petr Yan 2 om den obestridda bantamviktstiteln. Sterling, som vann titeln via kontroversiell diskvalificering, håller på att rehabiliterar sig efter att ha opererats till följd av en nackskada.

Han återvände nyligen till träningen och drog snabbt på sig ännu en ny skada – som dessutom krävde stygn. Enligt Sterlings inlägg på Twitter skedde skadan, ett sår i munnen, till följd av ett knä mot huvudet.

Sterling valde sedan att provocera MMA-fans, som spänt inväntar returmatchen mot ryske Yan, genom att påstå att han inte kommer återvända förrän år 2023

– Tre stygn, precis som nytt nu, läkaren säger att jag kan återvända 2023

Deet påståendet gjordes uppenbarligen med glimten i ögat då en sådan skada inte kräver en så pass lång återhämtning.HETAST JUST NU


UFC:s mest kontroversiella mästare?

Sterling jobbade sig upp för rankningen och på UFC 259 utmanade han Yan – som var dåvarande bantamviktsmästare. Amerikanen satte hård press inledningsvis men Yan började sakta men säkert ta över efter att ha hittat rytmen.

Med slag och fällningar började Yan tydligt ta över matchen. I den fjärde ronden skedde dock en omställning där Sterling hamnade på knäna. I ett bisarrt moment av förvirring skedde ett missförstånd mellan Yan och hans hörna – och mästaren knäade sin markbundna motståndare.

Sterling kved i smärta och konstaterade att han inte kunde fortsätta. Eftersom det var en otillåten teknik som resulterade i stoppet diskvalificerades Yan och Sterling blev ny mästare.

Många fans har vänt sig mot Sterling då de anser att han tog en enkel väg ut ur en match han höll på att förlora samt faktumet att han stolt poserat med bältet.

Det är ännu inte klart när Sterling vs Yan 2 blir av.

Vem vinner Aljamain Sterling Petr Yan 2?


Missa inte: Conor McGregor gör det klart vem han tänker möta i sin UFC-comeback!


Speltips inför UFC Vegas 44

Snart kommer legendaren José Aldo tillbaka till buren för sin tredje match under de senaste 12 månaderna. Aldo har sett otroligt bra ut på senare tid, med segrar över skickliga bantamviktare såsom Marlon Vera och Pedro Munhoz. Nu vill han fortsätta segertåget – med siktet på titeln!

Motståndaren blir spännande Rob Font, som med sin skarpa boxning nyligen besegrat forna bantamviktsmästaren Cody Garbrandt. “Junior” Aldo blir säkerligen Fonts tuffaste motstånd hittills. Den forna fjäderviktsmästaren Aldo är otroligt snabb med nävarna även i bantamvikt, och har lite extra krut i slagen jämfört med de allra flesta bantamviktare!

Trots det är legendaren underdog inför mötet. Du som är Aldo-fan har därmed en riktigt spännande match att se fram emot – och med en tippning på stridstestade Aldo kan du göra matchen ännu mer nervkittlande!

 Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...