UFC-mästarinnan ger Khabib svar på tal – Försvarar ringtjejerna!

✔ Valentina Shevchenko håller inte med Khabib: "Vackra kvinnor är en dekoration"

Flugviktsmästarinnan Valentina Shevchenko tog hem ytterligare en seger under helgens UFC 266, men tog också tillfället i akt att ge MMA-ikonen Khabib Nurmagomedov en kommentar.

Efter att Shevchenko försvarat sin titel mot Lauren Murphy med ett avslut i fjärde ronden så gick hon fram till UFC:s ringtjejer.

Det var något som MMA-reportrar snappade upp och frågade henne om efter galans slut. Shevchenko gjorde det klart och tydligt att hon inte höll med Khabibs kommentarer gällande UFC:s ringtjejer.

 — Vackra kvinnor är en dekoration av alla galor, och jag vill att folk ska veta det, sade Shevchenko under presskonferensen efter UFC 266. Ingen har rätt att säga att de är onödiga, för de är på den plats där de måste vara. De var här från början, och när du kommer till en gala och du får se en vacker kvinna, och du—som man—tycker om det, precis som alla andra, eller hur? Det är vackert, eller hur? Detta är dekoration. Därför är mitt budskap detta: Vackra kvinnor är en dekoration på varje gala.

“The Bullet” Shevchenkos uttalanden kommer en månad efter att Khabib skapade något av ett tumult med sina uttalanden om ringtjejer. Efter att han fått frågan gällande användandet av ringtjejer på sin MMA-organisation Eagle Fighting Championship så ifrågasatte Khabib ringtjejernas relevans inom kampsport.

Khabib är en djupt religiös muslim som vid flera tillfällen yttrat sina tankar kring frågor som rör hans tro. Han har själv valt att inte använda sig av ringtjejer under sina evenemang då han inte tycker att dem fyller någon funktion.

Det är kommentarer som rör upp en hel del känslor, inte minst bland ringtjejerna själva.


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av MMAnytt.se (@mmanytt)


HETAST JUST NU


UFC: Vad står näst för Khabib och Valentina Shevchenko?

Helgens titelförsvar cementerar Shevchenkos plats som flugviktsklassens drottning. Sedan hon återvände till viktklassen i början av 2018 har hon radat upp åtta raka vinster, varav sju varit i titelmatcher.

Shevchenkos dominans har dock satt viktklassen i något av en udda situation. Hon har inte längre några uppenbara utmanare kvar då hon tagit sig an toppskiktet och hennes enda två förluster i UFC har kommit i bantamviktsklassen mot Amanda Nunes.

Det är oklart om det finns ett stort intresse från UFC:s sida att boka in ett tredje möte mellan Shevchenko och Nunes eller om planen är att finna en ny motståndare för “The Bullet” i hennes viktklass. En möjlig motståndare vore vinnaren av Joanne Calderwood vs Alexa Grasso som går av stapeln i slutet av november.

Den numera pensionerade UFC-mästaren Khabib har i sin tur händerna fulla som tränare. Han står bakom några av sportens hetaste talanger och har den senaste tidens setts i flera olika organisationer med sina fighters, däribland Bellator och PFL.

Det är dock inget som tyder på att Khabib överväger att återvända till buren för att tävla igen.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttValentina Shevchenko

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...