Managern: Paulo Costa vs. Robert Whittaker borde vara en titelmatch!

✔ "Den bästa fighten i mellanviktsdivisionen"

Paulo Costas manager Wallid Ismail vill garantera att vinnaren av inplanerade Costa vs Robert “The Reaper” Whittaker får nästa chans på mellanviktstiteln.

Medan mellanviktsmästaren Israel “The Last Stylebender” Adesanya är uppbokad för ett möte mot Jan Blachowicz i lätt tungvikt, vill Ismail att UFC skapar ett interimbälte i mellanviktsdivisionen. Enligt Ismail kan det också vara ett krav ifrån Whittakers sida.

– Denna fight har varit planerad sedan Adesanya meddelade att han ville utmana Blachowicz för lätt tungviktstiteln. Dana White har sagt att Costa vs. Whittaker är en match han vill se och som ska bokas.

– Whittaker har sagt att han endast kommer ta en match om det involverar bältet. Vi väntar bara på UFC-chefens direktiv för att färdigställa matchen.


HETAST JUST NU


Costa vs. Whittaker – #1 mot #2

Costa och Whittaker har varsin förlust i mellanvikt, båda via KO i andra ronden mot “The Last Stylebender” Adesanya.

Whittaker förlorade titeln i oktober 2019 mot Adesanya under UFC 243. Sedan dess har “The Reaper” plockat på sig segrar mot både Darren Till och Jared Cannonier.

Costa förlorade nyligen mot Adesanya på Fight Island i Abu Dhabi. Det satte ett stopp för hans segersvit på fem raka vinster i UFC. Innan förlusterna hade han tagit hem viktiga segrar mot topprankat motstånd. Costa vann bland annat ett krig mot Yoel Romero och avslutade Uriah Hall och ex-mästaren Johny Hendricks.

“The Reaper” håller också vinster över Romero och Hall samt TKO-vinster mot Derek Brunson och Ronaldo “Jacare” Souza. Costas manager menar att matchningen är en situation där alla vinner.

– Detta är den bästa fighten i mellanviktsdivisionen, nummer ett mot nummer två. Costa kommer att vinna och med den segern öppnas möjligheten upp för en returmatch mot Adesanya. Föreställ er hur många PPVs som kommer att säljas på grund av deras rivalitet!

– Vi kan inte låsa upp divisionen. Det behövs att denna match blir om interimbältet. Det är en vinn-vinn-situation för UFC. White vet att kortet säljer bra med Costa vs. Whittaker på huvudkortet och vinnaren mot Adesanya kommer att bli en succé!


 

 

Borde Costa vs Whittaker vara om interrimbältet?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Dana WhiteIsrael AdesanyaNyheterPaulo CostaSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...