Dan Hooker siktar in sig på Tony Ferguson – efter helgens brutala förlust

✔ Fick ansiktet sönderslaget - siktar redan på retur! ✔ "Den matchen känns vettig"

Dan Hooker må ha gått fem hårda ronder mot Dustin Poirier och fått ansiktet illa tilltygat, men han har redan siktet inställt på nästa motståndare: Tony Ferguson eller Charles Oliveira.

I en intervju med Submission Radio säger “The Hangman” Hooker att han med hundra procent säkerhet kommer att återvända i 2020.

Efter att UFC uppdaterade sin lättviktsranking så kom Poirier att gå förbi Ferguson, medan Oliveira också hoppade upp en placering.

Tredjerankade Ferguson och sjätterankade Oliveira är de enda motståndarna som känns vettiga säger Hooker.

 – Det är är intressanta tider, sade Hooker. De två matcher som just nu känns mest vettiga är Dustin mot Tony och jag mot Oliveira. Men om Dustin vill ta en paus för resten av året och Tony vill slåss, då är jag nästa logiska match för Tony.

– Jag vill återvända innan årets slut, helt klart. Det är 100 procent att jag kommer att slåss innan årsslutet. Så om Tony också vill återvända så tror jag att den matchen känns vettig.

– Att möta Tony vore bästa möjliga scenario för mig. Han är nummer tre och jag får ännu en chans att slåss mot trean. När jag slogs mot sexan Edson Barboza så gick det skit, men när jag fick försöka igen, denna gång mot Al Iaquinta så spöade jag honom. Jag tror jag kommer att göra bättre ifrån mig en andra gång.


Relaterat: 


Dan Hooker mot Ferguson eller Oliveira?

Både Hooker och Ferguson förlorade varsin tuff match sist. Hooker hade tre raka vinster över namn över bland annat den före detta titelutmanaren Al Iaquinta medan Ferguson hade en legendarisk vinstsvit på tolv raka.

Ferguson kom dock att bli stoppad av Justin Gaethje som nu är inplanerad att ta sig an lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. Ferguson har inte uppgivit när han siktar på att återvända till buren men han är redan i full träning, även om hans metoder är lite märkliga.

Oliveira har i sin tur sju raka vinster, alla via avslut. I mitten av mars besegrade han Kevin Lee via submission och förlängde därmed sitt egna UFC-rekord med flest submission-vinster i organisationens historia: 14 stycken.

 

Vem vill du se Hooker möta härnäst?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Dan HookerSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara