UFC nobbar Jon Jones – ger Francis Ngannou ny match

✔ Stjärnreportern påstår att UFC inte är intresserade av Ngannou vs Jones

Enligt källor till ESPNs Ariel Helwani tänker UFC inte anstränga sig för att boka Francis Ngannou vs Jon Jones.

Hittills har UFC inte offentligt kommenterat påståendet men Helwani menar att organisationen inte är intresserade av att förhandla med Jones. Istället vill UFC se Derrick Lewis utmana om Ngannous nyvunna tungviktstitel.

UFC ska ha föreslagit den tolfte juni – som Ngannou tackat nej till. Anledningen ska vara att Ngannou vill ha ett längre träningsläger inför sitt första titelförsvar. Det är sannolikt att UFC väljer att boka in Ngannou mot Lewis senare i sommar istället för att vänta på förhandlingar med Jones.

Jones har öppet munhuggits med UFCs vd Dana White via sociala medier och menar att organisationen behandlat honom respektlöst.

– Ge mig sparken för fan, skrev Jones på sociala medier. Vad är det här för skit, det är ju uppenbart att chefen hatar mig. Låt mig sköta mina affärer någon annanstans.

Jones har begärt över 80 miljoner kronor för ett potentiellt möte med Ngannou – vilket UFC inte är villiga att gå med på. Tidigare i år lämnare Jones ifrån sig lätt tungviktstiteln och har sadlat om till tungviktare. I dagsläget finns det ingen klar matchning för Jones i tungvikt.


HETAST JUST NU


Möttes i en av de tråkigaste tungviktsmatcherna någonsin

Om Lewis officiellt bokas för att utmana om titeln blir det andra gången han och Ngannou möts. Det finns dock många som kan ha glömt deras första match – eftersom det var en av de mest händelsefattiga UFC-matcherna på senare år.

Herrarna möttes på UFC 226 i ad många trodde skulle bli en explosiv och underhållande match. Båda fighters var dock näst intill apatiska och varnades för passivitet av domaren. Publiken buade och matchen motsvarade inte alls förväntningarna. Lewis vann via enhälligt domslut i vad som anses vara en av de tråkigaste tungviktsmatcherna i UFCs historia.

Sedan dess har bägge fighters haft mycket framgång.

Ngannou är obesegrad sedan UFC 226 och har vunnit fem raka matcher på knockout – alla utom en i den första ronden. Sist han var aktuell var på UFC 260 där Ngannou knockade Stipe Miocic för att vinna UFCs tungviktstitel.

Efter ytterligare en seger efter vinsten mot Ngannou fick Lewis en titelchans mot den dåvarande mästaren Daniel Cormier och förlorade via submisison. Lewis förlorade även sin följande match mot Junior dos Santos via teknisk knockout. Sedan dess är Lewis också obesegrad med fyra raka segrar, senast en knockout över Curtis Blaydes.

 

Borde UFC boka Francis Ngannou mot Jon Jones eller Derrick Lewis?

 

Kategorier
Francis NgannouJon JonesSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...