Demetrious Johnson för Ben Askren – UFC och ONE nära historiskt byte

✅ Sensationella uppgifter: MMA-organisationerna beredda att byta ifrån sig några av sina starkaste profiler

UFC och ONE FC är nära att göra klart en jätteaffär. De båda MMA-organisationerna förhandlar för tillfället om vad som kan betraktas som det första stora fighterbytet mellan två organisationer hittills.

Läs mer: Eddie Alvarez: “Därför valde jag ONE Championship”

Byter “Mighty Mouse” mot “Funky”

Enligt källor till MMAnytt är UFC nämligen mycket nära att släppa den tidigare flugviktsmästaren Demetrious “Migthy Mouse” Johnson från sitt kontrakt, för att låta honom skriva på för den asiatiska organisationen.

I utbyte ska ONE göra samma sak med welterviktsmästaren “Funky” Ben Askren, och därmed tillåta honom gå över till UFC. Både Askren och Johnson ska ha ett flertal fighter kvar på sina kontrakt.

Ben Askren. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Mycket nära att färdigställas

Det står ännu inte helt klart att det historiska bytet blir av, men enligt källor ska det vara mycket nära att färdigställas. Uppgifterna skulle innebära att ONE knyter åt sig ännu en stor profil efter att den tidigare UFC-mästaren Eddie Alvarez kritat på för organisationen tidigare under månaden.

Läs mer: Ben Askrens attack mot Dana White: “En osäker skithög”

Askren meddelade dessutom tidigare under veckan att det är “98 %” chans att han kommer att fightas för UFC i framtiden. Detta efter att UFC-presidenten Dana White flertalet gånger dementerad “Funkys” potentiella intåg i organisationen under åren.

Kategorier
Demetrious JohnsonSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara