UFC planerar att sätta ihop Jorge Masvidal vs Colby Covington härnäst!

✔ UFC-chefen: "Det är den match som vi också önskar att få till!"

UFC-chefen Dana White är hoppfull om att de före detta vännerna och rivalerna Jorge Masvidal och Colby Covington kommer att ryka ihop i år.

I en intervju med “The Schmo” kunde White bekräfta att planen är att boka in de två topprankade welterviktarna någon gång under de närmaste 12 månaderna.

Trots att Covington hävdar att Masvidal försöker slingra sig ur matchen så säger White att UFC är i full färd att sätta ihop mötet.

 – Vi arbetar för att få till den matchen, sade White. Det är den match som vi också önskar att få till och förhoppningsvis kommer vi att få det gjort i år.

– Vi har inget annat än stora matcher på gång under hela året så förhoppningsvis kan vi få ett par av dessa bekräftade och färdiga så vi kan börja se fram emot dem.


HETAST JUST NU


UFC: Colby Covington vs Jorge Masvidal?

Masvidal tävlade senast i juli när han på kort varsel hoppade in som ersättare och tog sig an welterviktmästaren Kamaru Usman under UFC 251. Han förlorade titelmatchen via enhälligt beslut, hans enda match under 2020.

Även Covington har en förlust mot Usman i bagaget, men i september återvände han till vinstkolumnen med en TKO-vinst över ex-mästaren Tyron Woodley.

Masvidal och Covington var lagkamrater under närmare ett decennium då de båda var del av American Top Team (ATT) i Coconut Creek, Florida. I takt med att de båda tog sig upp för welterviktsrankingen så kom det dock att surna mellan de båda vännerna.

“Chaos” Covington lämnade så småningom ATT och sedan dess har han jagat en match mot “Gamebred” Masvidal. Nu ser det ut som att Covington kan få sin önskan uppfylld.

 

Vill du se Masvidal vs Covington?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Colby CovingtonJorge MasvidalSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara