UFC-profilerna får svar på tal av poängdomaren: “Jag är inte en idiot!”

✔ Joe Rogans skarpa kritik under livesändningen för UFC 277: "Måste få reda på vilka han har satsat pengar på!"

Poängdomaren Seth Fuller har gett svar på tal till Joe Rogan och Daniel Cormier efter deras kritik kring domslutet i matchen mellan Don’Tale Mayes och Hamdy Abdelwahab på UFC 277.

Fotbollsmatch - UEFA - 25 sep 20:45

Danmark - Frankrike
3.35 - 2.15
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Tungviktarna Mayes och Abdelwahab drabbade samman på underkortet till UFC 277 i en match som gick tiden ut. Abdelwahab verkade ha övertaget under matchens gång, vilket speglades på två av domarnas poängkort. Men den tredje domaren, nämligen Fuller, höll inte med sina kollegor och gav Mayes den tredje ronden. Det resulterade i ett poängkort på 29-28 för Mayes kontra de övriga två domarnas 29-28 för Abdelwahab. Under livesändningen kritiserade kommentatorerna, däribland Rogan och den forne UFC-mästaren Cormier, poängdomaren och Fuller hamnade senare i blåsväder med fansen.

– Lägg av, sade Cormier under livesändningen. (En domare) gav Don’Tale den tredje ronden, Joe!

– Någon behöver ta ett snack med den snubben, svarade Rogan. Vi måste få reda på vilka han har satsat pengar på.

Domarna får inte lyssna på kommentatorerna under matchen och Fuller insåg därför inte att hans domslut orsakat kontrovers förrän storgalan var över och han hade lämnat arenan. Han fick då ett meddelande från ett ilsket fan som tyckte att han inte hade gjort sitt jobb ordentligt.

– Kollar du ens på matcherna ditt jävla pucko? Ingen i världen tyckte att Mayes vann förutom du. Det är tragiskt när till och med kommentatorerna skämtar om din oförmåga att göra ditt jobb.

I en video på YouTube har Fuller nu försvarat sitt poängkort och svarat på den skarpa kritiken från bland andra UFC-profilerna Rogan och Cormier. Detta trots att domare egentligen inte får uttala sig offentligt kring vare sig matcherna eller poängsättningen, något som han själv medger i videon. Till en början var Fuller övertygad om att han hade poängsatt matchen fel, men efter att ha tittat om på matchen höll han sig fast vid sin ursprungliga bedömningen.

– Det är okej ifall ni inte håller med mig, sade Fuller. Två andra domare höll inte med och det har jag inget problem med. Jag vill bara visa er att jag är inte en idiot. Jag är inte en dålig domare. Det är inte att jag inte vet vad jag ser. Jag vet vad jag ser. Jag skulle hävda att jag kan reglerna bättre än kommentatorerna, eftersom kommentatorerna precis hade en kurs på det som jag lärde mig för tolv år sedan.

Fuller menar att Mayes landade fler betydande slag i den tredje ronden, även fast hans volym var lägre. Enligt reglerna ska skada väga tyngre än volym, men det kan ofta vara omöjligt för domare att rent objektivt bedöma vilken fighter som skadat sin motståndare mer. Fuller valde dock att lita på sin magkänsla och ge den tredje ronden till Mayes.

– Om jag har gjort något fel så kan ni ge mig böter i så fall, fortsatte Fuller. Men att låtsas som att jag inte är erfaren, eller att jag var slarvig, inte koncentrerade mig eller inte gjorde mitt absolut bästa och att jag inte bryr mig om dessa fighters, eller om att resultatet blir rätt – enligt reglerna som de står skrivna – det är galet. Du har helt fel. Det är inte okej.

– Jag respekterar alla (domare) och de har varit tvungna att hålla sig tysta väldigt länge och inte svara på folk. Det gör dem till bättre män än vad jag är. Men förhoppningsvis kan jag representera dem. Förhoppningsvis känner de sig stolta över mig, typ “äntligen någon som talar öppet”.

 

Håller du med Joe Rogan och Daniel Cormier om den tredje domarens poängsättning?


HETAST JUST NU


 

 

Danmark vs Frankrike

 

3.35 – 2.15

 

25 September | 20:45 | UEFA Nations League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Joe RoganSenaste Nytt

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...