UFC-profilen anklagar Henry Cejudo för rasism – mot Aljamain Sterling

✅ Henry Cejudo använder sig av kränkande nidbild av mörkhyade

UFC-profilen Karyn Bryant är inte glad över dubbelmästaren Henry Cejudos senaste utspel och säger att han gått över gränsen. På Twitter anklagar hon “Tripple C” Cejudo för rasism då han kallat den topprankade bantamviktaren Aljamain Sterling för “Aljamima,” en referens till Aunt Jemima, som enligt många är en stereotypisk skildring av mörkhyade personer.

– Champ, jag respekterar din talang och jag är tjockhudad, skrev Karyn Bryant till Cejudo.

– Men om du undrar om det är rasistiskt att kalla [Aljamain Sterling] för “Aljamima” så är svaret ja. Det är det. Sluta med det där.

Aunt Jemima är ett märke ägt av Quaker Oats Company och som främst sysslar frukost-produkter. Ansiktet utåt för märket kom från så kallade minstrelshower i USA där man drev med mörkhyade genom bland annat “blackface” och skildrade dem som lata och korkade.

På sociala medier fick Bryant både medhåll och kritik från sina följare, medan varken Sterling eller Cejudo själva kommenterade Bryants anklagelser.

Sterling var dock inte den enda som fick sig en känga, i samma meddelande så gav sig Cejudo även på #3-rankade Petr Yan:

 – Tripple C vill möta dig Petr, men din engelska måste först bli bättre, din fula kommunist-potatis.Henry Cejudo blir av med titeln – divisionen fortsätter utan honom i februariHenry Cejudo vs. Jose Aldo?

Cejudo har inte tävlat sedan juni 2019 då han besegrade Marlon Moraes via TKO och vann bantamviktsbältet. På grund av en axelskada så har Cejudo varit inaktiv sedan dess och UFC meddelat att han kommer att bli av med sin flugviktstitel.

En titelmatch i flugvikt är redan bokad och Cejudo säger själv att hans nästa match kommer att bli mot den före detta fjäderviktsmästaren Jose Aldo, som nyligen gjorde sin bantamviktsdebut.

Relaterat:

 

 

Vad tycker du om Cejudos kommentarer?

 

Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...