UFC Sao Paulo: Colby Covington vinner stående krig mot Demian Maia

Alla förväntade sig högklassiga grapplingdueller - men Colby Covngton vs. Demian Maia blev istället ett blodigt boxningskrig.

I den delade huvudmatchen på UFC Fight Night 119: Machida vs. Brunson fick vi se en spännande welterviktsdrabbning mellan den topp 3-rankade veteranen Demian Maia och den topp 10-rankade talangen Colby Covington.

Bägge fighters är främst kända för sina färdigheter på marken och MMA-världen såg fram emot att se vem som kunde få mest uträttat i grapplingen. Men matchbilden kom att se helt annorlunda ut än de flesta hade förväntat sig…

Maia inledde tidigt med aggressiv striking och prickade Covington gång på gång med sin raka vänster, som tillslut öppnade upp ett sår över ögat på Covington. Men amerikanen drog sedermera upp tempot och började så småningom själv ta över i strikingen.

Vad som följde var i princip ett renodlat stående krig, där Covington fick mer och mer uträttat medan brasilianaren blev allt tröttare. Allteftersom började Maia gå in med flertalet nedtagningsförsök – som alla kunde stoppas av Covington.

Efter tre blodiga ronder var domarna överens – och Covington utropades som vinnare.

Resultat och statistik

Officiellt resultat: #7 Colby Covington besegrade #3 Demian Maia via enhälligt domslut (29-27, 30-27, 30-26).

Kategorier
Just nuSenaste NyttUFC Fight Night 119

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...