UFC sparkar Kevin Lee efter arton matcher och över sju år i organisationen

✔ Uttalandet från hans management: "UFC tog fel beslut"

För första gången på sju år är Kevin Lee inte längre en UFC-fighter.

Den 29-åriga amerikanen tillhörde länge toppen av lättviktsklassen och slogs om interimtiteln i oktober 2017. Lee kom dock att bli avslutad av Tony Ferguson och det blev starten på en svacka som han aldrig lyckades ta sig ur.

Lees MMA-karriär har kantats av viktmissar och vid två tillfällen fick hans inplanerade lättviktsmatcher utkämpas i catchvikt för att han missat viktgränsen. I ett försök att blåsa nytt liv i sin karriär försökte Lee även att gå upp till weltervikt men fann aldrig någon framgång där.

Lee har inte kommenterat händelsen offentligt men hans manager Marquel Martin från Creative Artists Agency (CAA) gav ett uttalande till MMA Junkie. Martin kunde även bekräfta att Lee hade flera matcher kvar på sitt kontrakt, och att UFC valde att avsluta kontraktet.

 – UFC:s beslut att göra sig av med Kevin är en besvikelse och olyckligt, meddelade Martin. Kevin är ung, begåvad och har kämpat mot några av de tuffaste killarna i UFC. Jag tror att UFC tog fel beslut när man sparkade honom, men vi tror alla att det finns ljusare dagar i Kevins karriär framöver.

 

 

 

 

Han lämnar nu organisationen med ett samlat matchfacit på 18-7 och två raka förluster. Under sina sju senaste framträdanden vann han endast mot Edson Barboza och Gregor Gillespie i två mycket imponerande insatser. Han var senaste i buren i augusti då han förlorade en tuff match mot Daniel Rodriguez.

Kevin Lee testade positivt för amfetamin via medicinen Adderall i samband med sin senaste match. Han sade att han tog medicinen för att “förbättra sin mentala hälsa” men hade inte ansökt om undantagstillstånd.

Han kom att bli avstängd i sex månader av USADA och kommer att kunna tävla i slutet av februari 2022 i organisationer som kräver godkännande från antidoping-byrån.

 

Tycker du Lee förtjänade ytterligare en chans?

 


HETAST JUST NU


Odds inför titelmatchen i Bellator 272

I helgen kommer Bellator 272 att gå av stapeln i Uncasville, Connecticut och bjuder bland annat på en spännande titelmatch i bantamvikt mellan Bellator-mästaren Sergio Pettis och Rizin-mästaren Kyoji Horiguchi.

Även den svenska talangen Oliver Enkamp kommer att tävla på den spännande galan då han tar sig an amerikanen Kyle Crutchmer på underkortet. Varför inte sätta en guldkant på Bellator-galan genom att lägga en insats tillsammans med MMAnytts samarbetspartner Bethard?

Ta en närmare titt på oddsen inför titelmatchen och låt oss veta vem du tror kommer att vinna bantamviktsmötet!

Bethard_knapp_ryggaspelet

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Kevin LeeSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...