UFC sparkar ytterligare fighters och går skilda vägar med Dan Hardy

✔ Tävlade i förra helgen - nu får han sparken! ✔ En testade positivt ✔ "The Outlaw" Hardy lämnar organisationen - siktar på att fortsätta tävla!

UFC gör sig av med fler fighters och går dessutom skilda vägar med före detta titelutmanaren Dan Hardy. För bara några dagar sedan kunde MMAnytt rapportera att UFC gjort sig av med sju fighters. Nu har den listan utökat med ytterligare några namn.

 • Maurice Greene *
 • Yorgan De Castro *
 • Justine Kish *
 • Oskar Piechota *
 • Luke Sanders
 • Anthony Birchak
 • Aalon Cruz
 • Jordan Griffin
 • Bartosz Fabinski
 • KB Bhullar
 • Ray Rodriguez

* Nya på listan

Alla av de ovanstående atleterna har förlorat sin senaste match eller mer än så. Här är en närmare titt på de nya namnen på listan.

Maurice Greene (9-6 totalt, 4-4 i UFC)

Maurice Greene kom att göra sin entré till UFC via The Ultimate Fighter 28. Han inledde sin UFC-karriär med tre raka segrar men kom sedan att stöta på problem. Han förlorade två matcher i rad innan han lyckades skrälla mot Gian Villante. Därefter skulle ytterligare två förluster följa innan han fick sparken.

“The Crochet Boss” var senast i buren under UFC Vegas 26 den 8:e maj där han förlorade via domslut mot Marcos Rogerio de Lima.

Yorgan De Castro (6-3 totalt, 1-3 i UFC)

“The Mad Titan” Yorgan De Castro lyckades aldrig bygga något momentum i buren. Han fick sitt UFC-kontrakt med en TKO-vinst i Dana White’s Contender Series och följde sedan upp med en KO-vinst i sin UFC-debut. Efter det kom hans karriär att ta en vändning då han förlorade tre matcher i rad innan han fick sparken.

Justine Kish (7-4 totalt, 3-4 i UFC)

Justine Kish lyckades endast vinna en match av sina senaste fem innan hon fick sparken. I sin senaste match mötte hon Tracy Cortez i ett jämnt möte. Kish förlorade dock slutligen via delat domslut och kommer inte längre att tävla för organisationen.

Av sina sju matcher i UFC kommer Kish kanske bli mest ihågkommen för hennes “olycka” i oktagonen under sin match mot Felice Herrig. “Shit happens,” skrev Kish efteråt, vilket är en bokstavlig förklaring till händelsen.

Oskar Piechota

Polacken Oskar Piechota gjorde sin UFC-debut i oktober 2017 och radade upp två vinster innan han blev avslutad av Gerald Meerschaert i juli 208. Det blev starten på en förlustsvit på fyra raka, dock blev den sista förlusten ogiltigförklarad då hans motståndare Marc-André Barriault testade positivt för doping.

Testa positivt skulle även Piechota göra, fast senare. Tidigare i maj månad åkte han dit för doping-överträdelser och blev avstängd i 22 månader av USADA. Han kommer dock inte att få chansen att återvända till UFC då de valde att inte fortsätta samarbeta med polacken.


HETAST JUST NU


Dan Hardy är inte längre med UFC

UFC valde också att gå skilda vägar med Dan Hardy, detta efter att den före detta titelutmanaren vädjat att bli frisläppt från sitt kontrakt. Hardy hade ett aktivt fighter-kontrakt trots att han inte tävlat sedan september 2012.

Anledningen till att han fick pausa sin UFC-karriär—där han har en vinstsvit två raka segrar—var för att han blev diagnostiserad med Wolff-Parkinson-White syndrom under 2012. Det är en hjärtsjukdom som kan leda till bland annat onormalt snabba hjärtslag och i sällsynta fall kan ge hjärtstillestånd.

2018 sade Hardy att han fått klartecken från läkare att tävla igen, men han gick aldrig med i UFC:s antidoping-program, något som är ett krav för aktiva fighters. Han kom istället att jobba för UFC som kommentator, men föll i onåd med organisationen efter att hamnat i en dispyt med en anställd.

“The Outlaw” Hardy avslutar därmed sin fighter-karriär i UFC med ett matchfacit på 6-4 inom organisationen. Han kom att dela bur med några av sportens främsta och besegrade namn som Duane Ludwig och Mike Swick. I mars 2010 slogs han om welterviktstiteln mot Georges St-Pierre men förlorade via enhälligt domslut.

Hardy har sagt att han ämnar att fortsätta tävla och att han ögnar de högre viktklasserna än vi är vana att se honom i. Han nämnde bland annat mellanvikt- och lätt tungviktsklassen som alternativ och säger sig vilja tävla i främst Asien.

Han utmanade bland annat Nick Diaz, detta efter att UFC-chefen Dana White ställt sig kritisk till Diaz retur till buren.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...