UFC-fightern fast för steroider – stängs av i två år

✅ Hade åtta raka vinster i UFC

Ännu en UFC-fighter har åkt fast för steroider. Det meddelar organisationens antidoping-partner USADA i ett nyligt pressmeddelande.

Det handlar om den brasilianske welterviktaren Michel Prazeres, som inte har tävlat i UFC på över elva månader. 38-åringen åkte fast den 9 mars förra året, då det visade sig att han testat positivt för den förbjudna substansen boldenone.

Straffet? Två års avstängning. Detta innebär att Prazeres kan återvända till tävlan tidigast den 9 mars 2021.

Hade åtta raka vinster

Prazeres gjorde sin första UFC-match 2013, då med ett imponerande obesegrat record på 16-0. Det tog dock stopp direkt i debuten, då han föll via enhälligt domslut mot landsmannen Paulo Thiago.

UFC-fightern Michel Prazeres (bilden) stängs av för doping i två år efter att han testat positivt för steroider. Foto: Jason Silva-USA TODAY Sports

Sedan dess har det bara blivit två förluster för brassen – mot Kevin Lee och Ismail Naurdiev – på tolv matcher för organisationen. Ett tag hade Prazeres åtta raka UFC-vinster, mot fighters som Gilbert BurnsZach Cummings och Bartosz Fabinski. Under den perioden tävlade Prazeres både i lätt- och weltervikt.

Relaterat: Två fighters åker på USADA-avstängningar

Brassen hann också med att missa matchvikten inte mindre än tre gånger under sin tid i UFC.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara