UFC-stjärnan Khabib om fotbollskarriären: “Måste gå ned i vikt först”

✔ Khabib dementerar kontraktet: "Jag har inte skrivit på"

UFC-stjärnan Khabib Nurmagomedov säger att han inte skrivit på något kontrakt för den ryska fotbollsklubben FC Legion Dynamo.

Nyheterna om fotbollsklubbens högprofilerade nyförvärv kablades ut som nyheter över hela världen för några dagar sedan.

Att Khabib är en stor fotbollssupporter är fastställt sedan tidigare och han är också ansedd att vara en talang på planen. En fotbollskarriär är därför inte helt omöjligt.

Men trots att Khabib överväger att sadla om så säger han i samma vända att han är alldeles för upptagen och överviktig just nu!

 — Jag har en vänskaplig relation med Legion Dynamo, sade Khabib. Jag stöttar laget och besöker deras matcher när jag är i Makhachkala. Men jag har inga planer om att kliva in på planen eftersom jag flyger mer än jag går just nu.

— Jag har inte skrivit på kontraktet, fortsatte Khabib. Men vi har en nära relation. Jag kan hoppa in när som helst. Allt beror på situationen. Vi får se hur det går. De har snart en cupmatch, jag tror att de kommer att spela mot ett ryskt Premier League-lag från UFA. Om Premier League kommer så kanske jag… Men först måste jag gå ned lite i vikt för att komma i fotbollsform. Kanske 12 lbs (ca. 5.4 kg reds. anm.)HETAST JUST NU


Khabib är numera en framgångsrik tränare

Khabib har inte tävlat sedan oktober 2020 då han besegrade Justin Gaethje och tog hem sin tjugonionde raka seger. I sin segerintervju kom han att chocka MMA-världen genom att utannonsera sin pension från sporten.

Det spekulerades länge om hans eventuella comeback och UFC-chefen Dana White gjorde sitt yttersta för att locka tillbaka “The Eagle”. Hans beslut var dock grundat i att han lovat sin mor att sluta tävla efter att hans pappa dog i juli 2020.

Khabib har haft mängder av lukrativa erbjudanden för att återvända till tävlan, inte bara inom MMA. Han tackade bland annat nej till att möta Floyd Mayweather i en boxningsmatch för enorma summor.

Khabib väljer dock att följa i sin fars fotspår och har åtagit sig rollen som tränare. Sedan han pensionerade sig har han istället coachat flera av sina lagkamrater till vinst. Khabibs nära vän, topprankade lättviktaren Islam Makhachev ses nu som den som kommer att fortsätta Khabibs arv inom UFC.

Framtiden kommer att få utvisa om Khabib väljer att bolla sitt ansvar som MMA-tränare med en karriär på fotbollsplanen.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...