UFC-stjärnans Black Lives Matter-kupp lämnar reportrarna förbryllade

✔ Woodley besviken på hur UFC tagit ställning i frågan - tar saken i egna händer!

Den före detta mästaren Tyron Woodley är fast besluten om att använda sin plattform för att främja Black Lives Matter-rörelsen (BLM).

Igår deltog “The Chosen One” Woodley under presskonferensen inför sin hatmatch mot Colby Covington. Woodley bar en keps med texten “Make Racists Catch The Fade Again,” vilket fritt översatt betyder “Slå ned rasister igen.”

Ex-mästaren valde också att svara på alla reportrars frågor med “Black Lives Matter” i olika kombinationer, något som förbryllade reportrarna.


Relaterat


Tyron Woodley är besviken på UFC

BLM är till en början en amerikansk rörelse som bland annat arbetar mot polisbrutalitet och den systematiska rasism som anses drabba afroamerikaner. Rörelsen har sitt ursprung i 2013 efter att George Zimmerman gått fri efter att ha skjutit ihjäl en obeväpnad 17-årig afroamerikan.

BLM-rörelsen har kommit att spela en stor roll i den senaste tidens tumult efter att en polisman dödade George Floyd och gav upphov till enorma protester och upplopp.

Woodley har kommit att kritisera UFC för hur de tagit ställning och pekade bland annat på hur andra sportligor gjort.

 – Jag älskar vad NBA har gjort, förklarade Woodley i en intervju med ESPN. Man ser Black Lives Matter på deras tröjor, man ser det på golvet. Man ser killar som representerar den avlidna och stora skådespelaren Chadwick [Boseman], Man ser folk tala ut och det är det som behövs. Vi kan inte bara sitta still.

– Jag önskar att UFC kunde göra lite mer, jag är verkligen inte glad över det. Jag hade en lång diskussion med Dana White om det när upploppen i Ferguson skedde. För jag ville att de skulle använda mig för att visa en mer positiv snurr på situationen.

Nu verkar det som att Woodley tagit saken i egna händer.

Kategorier
Senaste NyttTyron Woodley

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara