UFC-stjärnans märkliga olycka kunde ha kostat honom karriären

✔ Kollapsade och krossade ansiktet ✔ Anderson starkt kritisk mot kommissionen som översåg hans senaste match

I mitten av februari så blev UFC-stjärnan Corey Anderson stoppad i första ronden utav Jan Blachowicz. Dessförinnan hade “Overtime” Anderson en vinstsvit på fyra raka och det talades om en titelmatch mot divisionsmästaren Jon Jones.

TKO-förlusten mot Blachowicz var dock inte den enda olyckan för Anderson. I slutet av samma månad så var den topprankade lätt tungviktsfightern med om en märklig olycka som han direkt kopplar till sin UFC-förlust.

 – Det har varit en lång väg tillbaka… men vi är tillbaka, skrev Anderson.

– Den 21 februari, efter min sista match, så svartnade allt och jag kollapsade och krossade ansiktet på en grusväg. Jag hade varit ute och vandrat runt i flera timmar. Det hela slutade på intensivavdelningen i fem dagar med flera test och blodprover för att ta reda på vad som egentligen hände.

Its been a long road back.. BUT never the less we are back!….Feb 21st following my last fight I blacked out and…

Publicerat av Corey Anderson Måndag 27 juli 2020


Relaterat:


UFC-stjärnan: kommissionen gjorde inte sitt jobb

Anderson kom att uppsöka ett antal läkare efter den märkliga incidenten. Han hade omfattande skador i ansiktet och var fast besluten om att ta reda på anledningen bakom hans kollaps.

Enligt Anderson så sade en av läkarna att han fått ett hjärtstopp och att detsamma skulle kunna hända under en match.

Uppenbart skakad av läkarens besked så kom Anderson att få fler utlåtanden. Turligt nog har han nu blivit godkänd för att återvända till buren.

Anderson säger dock att den senaste tidens cirkus går att härleda till sportkommissionen och läkarna som ansvarade för galan där han tävlade sist.

 – Efter min sista match så misslyckades kommissionen och läkarna med att göra sitt jobb. Jag åkte hem och levde livet som vanligt men kom att betala ett rejäl pris, skrev Anderson.

– Den senaste tidens virvelvind har satt MASSOR av saker i perspektiv. Som en veteranfighter så har jag tidigare tävlat utan hänsyn till återhämtning och min mentala hälsa, allt så länge som jag kunnat fortsätta slåss!

– Jag råder andra fighters att ta hand om sin hälsa, speciellt om du tagit fått kraftiga slag mot huvudet i match eller träning. Ta din tid och återhämta dig fullständigt.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Corey AndersonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...