Flera UFC-stjärnor i hätskt uppror – vill sluta på grund av låga löner

✔ UFC-chefen besvarar kritikerstormen: "helt sinnesjukt"

Det har kommit att bli riktigt dålig stämning mellan UFC-stjärnorna och organisationens chef Dana White gällande låga löner. Några av sportens största namn, däribland superstjärnan Conor McGregor, lätt tungviktsmästaren Jon Jones och topprankade welterviktaren Jorge Masvidal, hotar med att lämna organisationen om de inte får sin vilja igenom.

Den före detta dubbelmästaren “The Notorious” McGregor hävdar att han redan har gjort slag i saken genom att annonsera sin pension från sporten – igen. Även Jones har sagt att han lämnar ifrån sin titel, medan Masvidal i sin tur gång på gång luftat sina frustrationer gällande UFCs ovillighet att betala mer och sätta ihop matcher lukrativa matcher.

Under helgens UFC 250 så besvarade White kritikerstormen:

 – Lyssna, det jag gör just nu är något av det svåraste jag någonsin gjort. Minst tre gånger om dagen så är jag redo att strunta i allting och säga “åt helvete med hela den här skiten,” tro mig. Det stora antalet av folk som är ute efter mig just nu är helt sinnessjuk. Helt sinnesjukt. Men här är vi.


Missa inte:


White addresserade även McGregor, Jones och Masvidal specifikt och sade att han förstår deras situation.

 – En av de vackraste sakerna med den här sporten är att att man inte behöver slåss om man inte vill. Det här är inte NBA eller NFL där man måste dyka upp på varenda träning och göra massa saker. Du måste inte göra någonting alls.

Om de här killarna vill ta en paus eller pensionera sig, eller om på något sätt känner sig obekväma med situationen, då behöver du inte slåss. Det är okej.

Om McGregor och Jon Jones och Jorge Masvidal känner på det sättet så förstår jag dem. De är inte som att jag tänker “Jävla skit, det här är helt galet.” ALLT är helt galet just nu. Så på ett visst plan så förstår jag dem.

 

Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara