UFC-stjärnorna oroliga för Diego Sanchez – riktar avsky mot hans tränare!

✔ "En fullständig dåre!" ✔ "En parasit"

För några dagar sedan stod det klart att UFC-legendaren Diego Sanchez fått sparken. Nyheten kom efter att han publicerat en rad kontroversiella videor där han och hans tränare Joshua Fabia konfronterade UFC-personal.

Det blev slutet på en lång och till stor del framgångsrik UFC-karriär som surnade först i slutet. “The Nightmare” Sanchez är utan tvekan en av sportens pionjärer och bidrog till att göra UFC populärt under några av organisationens svåraste år.

Sedan 2019 har dock hans tränare Fabia kommit att överskugga Sanchez långa UFC-karriär. Med kontroversiella uttalanden och träningsmetoder har Fabia kommit att bli synonym med Sanchez. Fabia är en självutnämnd healer, livscoach och fysioterapeut som kom att bli en avgörande faktor till att UFC sparkade Sanchez.

Det hela började i samband med Sanchez inbokade match mot Donald “Cowboy” Cerrone den 8 maj. Efter att ha dividerat via email valde UFC att slutligen betala Sanchez fulla lön, inklusive vinst-bonus, för att gå skilda vägar och ställa in matchen.

Många UFC-stjärnor har kommenterat det offentliga bråket mellan Sanchez och UFC. En av dem som visat stöd för Sanchez är ex-mästaren Michael Bisping. Medan Bisping inte tar Sanchez parti mot UFC så hyllar han sin före detta UFC-kollegas karriär och riktar stor kritik mot Fabia.

— Förhoppningsvis kommer Joshua Fabia en dag att se tillbaka på detta med djup skam och ånger, kommenterade Bisping. Vilken giftig liten skit, och jag känner inte ens killen. Förlåt Diego, jag vet att det där är din vän, men du måste göra dig av med honom.

Bisping utvecklade sedan sin tankegång.

 —[Sanchez] är en absolut legend i sporten. Jag har massor av respekt för honom, men jag tål inte att se den där manipulerande lilla skiten som blandar sig i Diegos affärer och i slutändan kostar honom hans jobb i företaget. [Fabia] lekte med medicinska utlåtanden. En fullständig dåre.

 HETAST JUST NU


UFC är oroliga för Diego Sanchez

MMA-journalisten Kevin Iole har pratat med folk från UFC, inklusive organisationens VD Dana White, om Diego Sanchez.

Medan White går loss på Fabia och kallar honom för “helt jävla galen” så skriver Iole att “UFC varit oroliga för Sanchez under en längre tid”. En annan som uttryckt oro för Sanchez är den före detta UFC-mästaren Rashad Evans.

 — Herregud Diego, du måste göra dig av med Joshua Fabia från ditt liv, kommenterade Evans om videon. Han är extremt skadlig. Det är galet hur ömtåligt hans ego är. Han visar NOLL självinsikt. Självinsikt hade fått honom att förstå hur dum han lät. GÖR DIG AV MED DENNA JÄVEL.

— UFC gav dig en chans att tävla så länge som du gjorde för att de faktiskt bryr sig om dig, kommenterade Evans igår. Du var den ursprungliga TUF-mästaren och de tog hand om dig för det. Du trasslade till det och lät bedragaren Josh Fabia använda dig för att försöka få stämma UFC. De kände det på sig eftersom det var uppenbart att din manager/tränare höll på att bli stridslysten. Jag önskar dig allt det bästa min vän, men du MÅSTE få den här killen ur ditt liv. Han är en parasit.

Sanchez har tagit bort några av de videor där Fabia konfronterade UFC-medarbetare. Den före detta UFC-fightern har nu startat ett OnlyFans-konto där hans “riktiga fans” kan ta del av “icke-sexuellt material från bakom scenerna och mycket mer”.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...