UFC-stjärnorna sågar transfightern: “Lämna kvinnlig MMA, din fegis!”

✔ Forna UFC-mästaren: "Du använder din kropp för att slå någon medvetslös!"

För en vecka sedan gjorde transfightern Alana McLaughlin sin MMA-debut då hon besegrade Celine Provost via submission i andra ronden. Matchen gick av stapeln på Combate Globals underkort och skapade stor debatt bland fighters, media och fans.

38-åriga McLaughlin är en före detta soldat inom den amerikanska arméns specialstyrkor och är den andra transfightern att tävla i USA. Den första var Fallon Fox och hon satt i publiken och hejade fram sin vän.

Matchen var dock långt ifrån en dominant uppvisning för McLaughlin som förlorade den första ronden innan hon vände matchen i andra ronden.

Som förväntat så kom matchen att väcka starka känslor. Trots att några hyllade McLaughlin så var det en överväldigande majoritet som sågade transfightern och Combate Global.

Bland dem som kritiserade McLaughlin finner vi bland annat UFC-stjärnorna Michael Bisping, Sean O’Malley och Sean Strickland. I separata händelsen tog de till sina respektive plattformar för att säga sitt om transfightern.

 — Jag är inte här för att prata om transpersoners rättigheter, sade Bisping i sin podcast Believe You Me. Du kan identifiera dig som vad du vill. Men jag tycker att om du är en kvinna som känner sig instängd i en mans kropp så finns det vissa fördelar som du måste avsäga dig från. Om du har en manskropp så måste du offra att tävla mot tjejer eller kvinnor då du använder din kropp för att slå någon medvetslös.

— Om du vill spela volleyboll eller fotboll, kör på. Men i en sport där du spöar någon tills [de klappar ut] eller bli medvetslösa så borde det inte vara tillåtet. Det är orättvist mot kvinnlig MMA.


RELATERAT


UFC-fighter Sean Strickland om transfightern: “Fegis”

Topprankade mellanviktaren Strickland skräder aldrig med orden. Den senaste tiden har han blivit uppmärksammad för sina kontroversiella uttalanden där han bland annat sagt att han skulle vilja döda någon i buren.

När det kom till transfightern McLaughlin så var Strickland inte lika extrem, men han var klar över sin ståndpunkt.

 — Ändra ditt namn, kalla dig själv för kvinna, men du är fortfarande en jävla man, skrev Strickland på Instagram Stories. Lämna kvinnlig MMA, din fegis. Detta är anledningen till att idrottskommissionen är värdelös.

— Jag anser mig vara en klassisk feminist. Om din religion eller regering har olika standard för kvinnor, då är jag inte längre med. Testiklar vid födseln = man.

Även O’Malley tog sikte på McLaughlin och delade med sig av föga smickrande ord på sin YouTube-kanal.

 — Jag tycker inte att det är okej, sade O’Malley. Jag tycker bara inte att det är okej… Bara [när man pratar om att] tävla i sport menar jag, särskilt inom MMA. Det vore som att ta testosteron i typ tjugo eller trettio år av sitt liv och nu är jag tjej. Och kolla på det där, man ser att det är en snubbe. Det där är en muskulös tjej. Jag menar, kolla på de där armarna.

McLaughlin skrev efter matchen att hon endast hade en sak att säga om matchen.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Michael BispingSean O'MalleySenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...