UFC-stjärnorna sågar transfightern: “Lämna kvinnlig MMA, din fegis!”

✔ Forna UFC-mästaren: "Du använder din kropp för att slå någon medvetslös!"

För en vecka sedan gjorde transfightern Alana McLaughlin sin MMA-debut då hon besegrade Celine Provost via submission i andra ronden. Matchen gick av stapeln på Combate Globals underkort och skapade stor debatt bland fighters, media och fans.

Boxning - WBC ‘Interim’ Super Middleweight title | 12 rounds | Phoenix, Arizona

David Benavidez - 1.05
David Lemieux - 8.50
Bet365

38-åriga McLaughlin är en före detta soldat inom den amerikanska arméns specialstyrkor och är den andra transfightern att tävla i USA. Den första var Fallon Fox och hon satt i publiken och hejade fram sin vän.

Matchen var dock långt ifrån en dominant uppvisning för McLaughlin som förlorade den första ronden innan hon vände matchen i andra ronden.

Som förväntat så kom matchen att väcka starka känslor. Trots att några hyllade McLaughlin så var det en överväldigande majoritet som sågade transfightern och Combate Global.

Bland dem som kritiserade McLaughlin finner vi bland annat UFC-stjärnorna Michael Bisping, Sean O’Malley och Sean Strickland. I separata händelsen tog de till sina respektive plattformar för att säga sitt om transfightern.

 — Jag är inte här för att prata om transpersoners rättigheter, sade Bisping i sin podcast Believe You Me. Du kan identifiera dig som vad du vill. Men jag tycker att om du är en kvinna som känner sig instängd i en mans kropp så finns det vissa fördelar som du måste avsäga dig från. Om du har en manskropp så måste du offra att tävla mot tjejer eller kvinnor då du använder din kropp för att slå någon medvetslös.

— Om du vill spela volleyboll eller fotboll, kör på. Men i en sport där du spöar någon tills [de klappar ut] eller bli medvetslösa så borde det inte vara tillåtet. Det är orättvist mot kvinnlig MMA.


RELATERAT


UFC-fighter Sean Strickland om transfightern: “Fegis”

Topprankade mellanviktaren Strickland skräder aldrig med orden. Den senaste tiden har han blivit uppmärksammad för sina kontroversiella uttalanden där han bland annat sagt att han skulle vilja döda någon i buren.

När det kom till transfightern McLaughlin så var Strickland inte lika extrem, men han var klar över sin ståndpunkt.

 — Ändra ditt namn, kalla dig själv för kvinna, men du är fortfarande en jävla man, skrev Strickland på Instagram Stories. Lämna kvinnlig MMA, din fegis. Detta är anledningen till att idrottskommissionen är värdelös.

— Jag anser mig vara en klassisk feminist. Om din religion eller regering har olika standard för kvinnor, då är jag inte längre med. Testiklar vid födseln = man.

Även O’Malley tog sikte på McLaughlin och delade med sig av föga smickrande ord på sin YouTube-kanal.

 — Jag tycker inte att det är okej, sade O’Malley. Jag tycker bara inte att det är okej… Bara [när man pratar om att] tävla i sport menar jag, särskilt inom MMA. Det vore som att ta testosteron i typ tjugo eller trettio år av sitt liv och nu är jag tjej. Och kolla på det där, man ser att det är en snubbe. Det där är en muskulös tjej. Jag menar, kolla på de där armarna.

McLaughlin skrev efter matchen att hon endast hade en sak att säga om matchen.

UFC Fight Night: Holm vs. Vieira

Holly Holm - 1.44
Ketlen Vieira - 2.87
Bethard

Helgen bjuder på UFC Vegas 55 och boxning!

Holly Holm är storfavoriten inför helgens spännande drabbning med topprankade Ketlen Vieira  1.41 i odds kontra Vieiras 2.90. Lyckas brasilianskan skrälla i helgen blir det alltså en stor utbetalning för hennes fans!

Tar vi en titt på boxningsvärlden blir det minst lika grymma odds när obesegrade David Benavidez möter underdog David Lemieux. Den erfarne Lemieux ges inte en stor chans att vinna, åtminstone om man tittar på oddsen: 9.05 jämfört med 1.06 för vassa Benavidez.

Vilka ryggar du inför helgens stora matcher?

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bet365

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Michael BispingSean O'MalleySenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som bor i Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...