Jon Jones lämnar ifrån sig UFC-titeln!

✔ Bråket mellan superstjärnan och UFC-chefen når nya höjder! ✔ Jones öppnar upp för ännu en supermatch

Den regerande lätt tungviktsmästaren Jon Jones meddelar att han lämnar ifrån sig sin titel efter det eskalerande bråket med UFC-chefen Dana White. Situationen härstammar från förhandlingarna om en supermatch mellan “Bones” och Francis Ngannou i tungvikt.

“Bones” Jones har i en serie av inlägg anklagat White för att ljuga om diskussionerna som försiggått mellan honom och UFC. White hävdar bland annat att Jones begärt hutlösa summor. Under helgens presskonferens luftade White sina tankar om hela situationen.

– Vem tror ni på? Det är upp till er. Vad fan skulle jag ljuga för? Vad har jag att vinna på att ljuga? Varför skulle jag ljuga? Det kvittar, förstår du vad jag menar? [Jones] är uppenbarligen eld och lågor just nu.

White sade att han låter UFC-advokaten Hunter Campbell sköta snacket eftersom de har en bättre relation. Enligt White så bryr han sig inte om den nuvarande diskussionen, men han tycker Jones kastat bort sin potential under sin långa karriär.

 – Jag tänker alltid på vad Jon Jones kunde ha varit. Han hade kunnat vara sportens LeBron (James). Han kunde ha varit lika stor som honom. Sakerna som han gjort och nu komma och i stort sett begära 15 miljoner, 20 miljoner eller 30 miljoner dollar. Det är galenskap. Han kan göra vad han vill. Han kan vänta. Han kan slåss. Han kan göra vad han vill.


Relaterat till Jon Jones & Dana White:


Jon Jones ger ifrån sig titeln – efter Dana Whites kommentarer

Det skulle inte ta lång tid efter Whites kommentarer kablats ut innan Jones reagerade. Han tog till sociala medier för att än en gång adressera White och UFC. Denna gång så föreslog han dock en titelmatch mellan två av divisionens toppnamn.

– [Dominick] Reyes vs Jan [Blachowicz] för UFCs lätt tungviktstitel. Just nu så har jag inte riktigt något att gagna från att slåss mot någon av dem. Säg till om ni någonsin vill slänga ihop en match mot Izzy (Israel Adesanya red. anm.) under 2021. Förhoppningsvis är ni redo att betala då.

En titelmatch i lätt tungvikt skulle självklart innebära att Jones inte länge är divisionsmästare och det var också något som Jones förtydligade. När ett fan på Twitter frågade om han frånsade sig titeln så svarade han endast med ett “ja”.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...