UFC: Toppmatchen ställs in – på grund av hård knuff!

✔ Stephens: "Han kom lite för nära" ✔ Klose förd till sjukhuset ✔ Uppdatering: skadorna allvarligare än förväntat!

Helgens delade huvudmatch mellan Jeremy Stephens och Drakkar Klose har ställts in efter en incident som tog vid under invägningarna.

Det hettade till mellan Stephens och Klose när de stod öga mot öga. UFC-veteranen Stephens, som är känd för sitt heta temperament, gav nämligen Klose en rejäl knuff när kom nära. Det fick fansen att tagga till extra inför mötet, men nu står det klart att händelsen ledde till att matchen ställs in!

På sociala medier skriver Klose vad som hände efter incidenten:

 – Efter att jag knuffades av Jeremy vid UFC:s faceoffs så kände jag omedelbart hur min hand domnade och hur min nacke stelnade till. Sean Shelby (UFC:s matchmäklare, red. anm.) och UFC-personal skickade mig till [UFC Performance Institute] för att jobba med UFC:s personliga tränare i två timmar.

När Klose vaknade dagen efter så hade han huvudvärk och var illamående. Han fick medicin men mådde sämre och spydde. Han blev sedermera skickad till sjukhuset av UFC:s läkare och matchen ställdes in.

 – Förlåt till alla som var exalterade inför denna match, jag gjorde allt jag kunde för att stanna kvar (på matchkortet), men dessa saker är bortom min kontroll.

Se knuffen och läs hela uttalandet här nedan.HETAST JUST NU


UFC: Jeremy Stephens vs Drakkar Klose ställs in

“Lil’ Heathen” Stephens tog till Instagram för att förklara varför han knuffade Klose.

 – [Han] kom lite för nära [och hade] ett aggressivt beteende när han gick fram. Han vet att vi snart ska slåss. Jag har nolltolerans för den typen av respektlöshet.

Många poängterade dock ut att Klose hade händerna bakom ryggen när han gick fram.

Det är ett stort bakslag för matchkortet och båda fighters. Stephens har inte vunnit på fem matcher medan Klose också siktade på en retur till vinstkolumnen efter en tuff förlust i mars.

Uppdatering: Klose diagnostiserad med hjärnskakning

Det visade sig att de åkommor som Klose ådrog sig efter knuffen var värre än förväntat. Hans team delade med sig av läkarens utlåtande till ESPN där man kunde utläsa att Klose fått en hjärnskakning och en muskelsträckning i nacken.

Det är oklart om UFC kommer välja att boka in matchen på nytt.

Kategorier
Jeremy StephensSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...