Jon Jones ger Francis Ngannou kaxigt svar – tungviktsmöte accepterat!

✔ "Bones" och "The Predator" kommer överens - tungviktdebut nära för Jones

Det ser ut som att Jon Jones bara är några signaturer från att göra sin tungviktsdebut mot Francis Ngannou. På sociala medier så skriver den regerande lätt tungviktsmästeraren “Bones” Jones att han vill att UFC skickar honom ett kontrakt för supermatchen.

Den kontroversiella lätt tungviktsmästaren Jon Jones har länge varit en av UFCs mest dominanta mästare. Trots att han den senaste tiden vunnit otroligt jämna matcher så har han trots allt gått hem med bältet och tagit sig an divisionens främsta fighters.

Det har länge pratats om en flytt upp till tungvikt för “Bones” men trots att namn som Brock Lesnar har kastats runt så har ännu inget materialiserats. Nu ser det dock ut som att 32-åriga Jones har satt siktet på en värdig motståndare i tungviktsklassen. Ingen mindre än Francis “The Predator” Ngannou.

sin Twitter skrev Jones att det var underligt att se Ovince Saint-Preux göra sin tungviktsdebut och att han föreställde sig detsamma. Det tog inte lång tid innan han fått svar från Ngannou och Jones svarade “The Predator” syrligt:

 – Din styrka betyder ingenting när dina rallarsvingar är alldeles för långsamma. Jag är inte som alla andra, min vän.

Jones fortsatte sedan med att besvara fansens frågor om hur seriös han var med att möta Ngannou. “Bones” gjorde det klart och tydligt att han har alla intentioner och bad UFC om att skicka ett kontrakt.

 –  Vem anser ni är den snabbare och mer tekniska fightern, Thiago Santos eller Francis? Om ni tror att jag skulle tacka nej till denna matchen så är ni galna. Jag har absolut ingenting att bevisa i lätt tungviktsklassen längre. Jag skulle älska en stor pengamatch just nu. Skicka mig ett kontrakt!


Missa inte: UFC resultat: Glover Teixeira glänser – BRUTALISERAR Anthony Smith


UFC: Jon Jones vs Francis Ngannou

Ngannou återvände nyligen till oktagonen under UFC 249 den 9 maj då han knockade Jairzinho Rozenstruik på 20 sekunder. Det var Ngannous fjärde raka TKO/KO-vinst och han befinner sig just nu på andraplats i tungviktsklassen.

Hade det inte varit för en stundande trilogi-match mellan #1-rankade Daniel Cormier och tungvikmästaren Stipe Miocic så hade Ngannou säkerligen fått ännu en titelchans.

Nu verkar dock Ngannou mer intresserad av att ta sig an Jones härnäst:

 – Om du tror att du kan hantera min teknik så okej. Jag håller med om att du inte har något kvar att bevisa i lätt tungviktsklassen och en match mellan oss skulle vara för stora pengar.

 

 

 

Vill du se Jones vs. Ngannou?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara