Problem under förhandlingarna för Usman vs. Covington – han kan ersätta

✅ Förhandlingarna för titelmötet i weltervikt har stött på hinder

UFC har under en längre tid försökt förhandla fram ett möte mellan forne interim-mästaren Colby Covington och regerande mästaren Kamaru Usman.

Usman plockade hem titeln från Tyron Woodley med en av de mest dominanta prestationerna någonsin i en titelmatch. “The Nigerian Nightmare” dominerade Woodley med sin brottning och “The Chosen One” hade ingen möjlighet att svara.

Covington vann interim-titeln mot Rafael dos Anjos och blev den första UFC-mästaren att besöka Vita Huset. Senast Covington var i buren dominerade han forne mästaren och före detta träningskamraten Robbie Lawler.

Enligt ESPN:s Ariel Helwani ska UFC nu ha stött på problem under förhandlingarna för titelmatchen. Exakt vad problemet är är i skrivande stund oklart. UFC:s plan var att boka in mötet för UFC 244 i Madison Square Garden den andra november.

Men enligt källor ska UFC nu sikta in sig på att boka Usman mot den glödhete Jorge Masvidal.

Masvidal har gått berserkargång senaste tiden och har vunnit sina två senaste matcher via knockout. I London knockade han Darren Till brutalt i andra ronden. Det följde han upp med den snabbaste knocken i UFC-historien med ett flygande knä i ansiktet på den tidigare obesegrade Ben “Funky” Askren.

Masvidal har sedan dess tagit till sociala medier för att utmana Usman och be honom skriva på kontraktet.

Jorge Masvidal vs Nate Diaz också en möjlighet

Ett annat alternativ som UFC utforskar är att ställa Masvidal mot Nate Diaz. Diaz kom nyligen tillbaka till buren efter tre år på sidlinjen.

Han tog sig an forne WEC- och UFC-mästaren Anthony Pettis på UFC 241: Cormier vs. Miocic 2. Diaz vred tillbaks klockan på karriären och såg ut som sitt gamla forna jag när han tog hem ett enhälligt domslut. Han visade då också att han var en så kallad “needle mover” – trots den långa frånvaron.

Visningarna för UFC Embedded inför galan gick upp markant så fort Diaz medverkade.

Vilken av matchningarna vill du helst se?

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara