UFC Paul Kelly (Pictures from IG_ @paulkellymma)
UFC Paul Kelly (Pictures from IG_ @paulkellymma)

UFC-veteran fängslad sex år för tung droghandel – nu gör han comeback

✅ Dömd för internationell droghärva - nu tränar han med Darren Till

När den före detta UFC-fightern Paul Kelly dömdes för 13 år i fängelse för droghandel 2013 så var säkerligen en retur till buren det sista som han tänkte på.

Den numera 35-åriga engelsmannen hade påbörjat sin MMA-karriär med ett obesegrat matchfacit på sju raka vinster, alla via avslut, när han fick sin chans att tävla i UFC.

Han gjorde sin UFC-debut under UFC 89 i början av 2008 och tog hem en Fight of the Night-bonus redan i sin första match.

“Telly” skulle dock aldrig finna något riktigt momentum i UFC och varvade förluster med vinster fram till att han blev avslutad av Donald Cerrone i februari 2011 och blev av med sitt UFC-kontrakt.

Hans liv skulle dock få sig en ännu mer ödesdiger törn efter det. Han kom att pekas ut som en av personerna bakom en stor droghärva som langade allt från cannabis och kokain till heroin i England, och allt skedde via Kellys internationella kontakter, påstods det.

Kelly skulle förneka inblandningen men kom ändå att dömas och sitta sex år i fängelse.

– Jag vet att det låter lite konstigt, men jag skulle inte förändra en endaste sak i mitt liv, sade Kelly i en intervju med Liverpool Echo 2018.

Jag blev skickad i fängelse och jag accepterar det. Det kan ha varit det bästa som någonsin hänt mig. Jag har en partner, som jag nu väntar barn med, så det finns mycket att se fram emot.

View this post on Instagram

@probellum @teamkaobon @healthy_box_liverpool

A post shared by Paul Kelly (@paulkellymma) on

Tränar med Darren Till – inför MMA-returen

Efter sina nio matcher i UFC (5-4) så lyckades Kelly gå ytterligare tre matcher innan han åkte in i fängelse. Sin senaste match gick han i mars 2013 och vann via TKO.

Nu är han dock klar för sin MMA-comeback i organisationen Probellum MMA, som bland annat har kontrakt med den före detta UFC-fightern Ross Pearson. Vi får sannerligen hoppas att Kellys debut går bättre.

Inför sin retur till buren så tränar han flitigt med Team Kaobon där bland annat Darren Till tränar. Att döma av sociala medier är Kelly och Till nära vänner och att ha ett av Englands hetaste namn i sitt träningsläger lär inte skada.

Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara