Från toppen till botten – ytterligare en UFC-veteran får lämna organisationen

✔ Knockades brutalt i tre av sina fyra sista matcher

Ytterligare en UFC-veteran får lämna organisationen då det nu står klart att James Vick inte får ett förlängt kontrakt.

33-åringen från Texas var först del av The Ultimate Fighter 15 och kom sedan att klättra mot lättviktstoppen. Efter att ha samlat ihop ett matchfacit på 9-1 i UFC så kom Vick att kräva möjligheten att möta några av organisationens toppfighters.

Han matchades ihop med Justin Gaethje, som precis förlorat två matcher i rad mot Eddie Alvarez och Dustin Poirier. Det skulle dock inte ens ta 90 sekunder innan Vick blev avslutad via brutal KO. Det kom att bli början till slutet för Vicks UFC-karriär.

I sina nästkommande tre matcher ställdes han mot Paul Felder, Dan Hooker och Niko Price. Han blev våldsamt knockad av både Hooker och Price och efter fyra raka förluster går han nu skilda vägen med UFC.


Relaterat


Flera UFC-veteraner och fighter får lämna organisationen

Vick är den senaste i raden av UFC-veteraner och fighters som nyligen fått lämna organisationen.

Nyligen blev även Iuri Alcantara av med sitt kontrakt efter 18 matcher i UFC. Ett flertal andra fighters fick också lämna UFC efter förluster och problem med lagen.

Med allt fler alternativ på marknaden så blir det dock enklare för fighters att hitta ett nytt hem. Enligt MMA-journalisten Aaron Bronsteter så är Vick redan i förhandling med ett flertal andra organisationer.

 

Borde Vick fått ännu en chans?

 

Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara