UFC-veteran gripen i polisrazzia – misstänkt för knarksmuggling

✅ Har kopplingar till polska huliganfirman Psycho Fans ✅ Huliganfirman står åtalad för kidnappning, misshandel, drogsmuggling, stöld och bedrägerier

När MMAnytt var på plats i Gdansk, Polen för att täcka UFC Fight Night Gdansk fylldes arenan av ett stort gäng svartklädda “fans” som började sjunga ramsor på polska.

De flesta i arenan trodde att det var otroligt hängivna fans och frågestunden med Dan Hardy samt efterföljande invägning flöt på som vanligt. Men Adam Wieczorek vägde aldrig in. Han tillhör nämligen en huliganfirma som kallar sig “Psycho Fans” och som tillhör fotbollslaget Ruch Chorzow.

De sjungande fansen var i själva verket huliganer från det rivaliserande fotbollslaget Lechia Gdansk som inte uppskattade att Wieczorek fightades på deras mark.


Relaterat


Kidnappning, misshandel och drogförsäljning

Ett 60-tal personer greps under tisdagen och enligt åklagarna ska Psycho Fans mellan 2014-2017 begått flera grova brott. De anklagas för att ha smugglat droger, kidnappning, stöld, bedrägerier och attacker mot rivaliserande fotbollshuliganer med machetes och klubbor.

Wieczorek står nu åttalad för smuggling och för att ha deltagit i uppgjorda gatufighter med rivaliserande gäng. Detta enligt en rapport från Gazeta Wyborcza.

“Siwy” har ett MMA-record på 10-2-0 och har vunnit två av sina tre UFC-matcher. Senast förlorade han mot Marcos Rogerio de Lima via domslut på UFC 230: Cormier vs. Lewis.

Denna artikel publicerades första gången den första februari 11:24.

Kategorier
Senaste NyttUFC

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...