UFC-veteranen var inlagd med allvarlig infektion: “Nästan död här”

✔ Vill inte tävla något mer! ✔ Bröt ryggraden i proffsbrottningsmatch!

Stephan Bonnar, veteranen från den allra första säsongen av TUF (The Ultimate Fighter) sade i en ny intervju att han var nära på att dö efter en svår stafylokockinfektion. Många fans oroar sig nu över Bonnars hälsa och atleten själv uppger att han vill övergå till ett mer vanligt jobb.

Bonnar spenderade en månad på sjukhus efter att läkare hittat infekterade varbölder på bägge sidor av brutna ryggkotor. Ryggradsfrakturerna ska ha uppstått under en proffsbrottningsmatch.

Till följd av infektionen kan han ännu inte få behandling för ryggraden, utan Bonnar måste först ta antibiotika varje 8 timmar i 5 ytterligare veckor.

Såhär förklarade Bonnar situationen i en intervju med MMAFighting:

När läkaren sa det på det sättet (att jag kunde ha dött) chockerade det mig. Jag är nästan, typ, död här. Hur kunde det bli så? Jag var skadad och en vecka senare försökte jag gå till akuten och blev nekad. Det gjorde mig upprörd. Men under tiden förvärrades infektionen och ja, det kunde verkligen ha varit dödligt, och det tänkte (jag) inte ens på. (Jag) var bara upprörd över att jag inte kunde få behandling på sjukhus – jag visste inte ens vad det var jag behövde behandling för.

 


HETAST JUST NU


Fans trodde att Stephan Bonnar var drogberoende

Efter att Bonnar delat med sig av smärtan i en tidigare intervju (innan graden av infektionen och skadorna var tydliga) och sagt att han behövde smärtstillande för att kunna funktionera ordentligt, var det många som trodde att det underliggande problemet var ett drogberoende – inte en skada.

Men Bonnar visste att problemet var verkligt. Den svåra smärtan var bevis nog.

Jag visste att något var fel, sade Bonnar. Jag visste att detta inte borde försämras – det var 10 dagar senare och jag mådde 10 gånger värre. Så ja, jag önskar att det inte hade nått (den punkten).

MMA-veteranen uppger att han förlorat 36 lbs under sin tid på sjukhus och numera använder en rullator för att ta sig runt hemmet. Hans fru, tillsammans med sjukvårdare, hjälper honom med återhämtningen.

Det är svårt att äta, också, sade Bonnar. Jag har inte mycket aptit. Jag bara tvingar ner, för det mesta, proteinshakes och mjölk och ägg. Jag (äter) det större delen av dagen… Detta slog verkligen mig hårt.

Under sin tid i UFC mötte Bonnar legendaren Anderson Silva, i en match som han kom att förlora. Proffsbrottning var något som började som en hobby för Bonnar, efter pensionen från MMA i 2015.

Efter denna nära döden-upplevelse har han planer på att övergå till ett mer vanligt jobb och kliva bort från all tävling.

 

Behövs det bättre och mer genomgående sjukvård för proffsbrottare?

 


Israel Adesanya trollar rivalerna i ny video – medan han dricker vin och käkar pizza!


Speltips inför UFC Vegas 41:

Snart blir det dags för forna titelutmanarna Paulo Costa och Marvin Vettori att tävla på UFC Vegas 41! Bägge atleter har nyligen förlorat mot rådande mellanviktsmästaren Israel Adesanya och både Costa och Vettori suktar efter en till chans mot “The Last Stylebender” Adesanya.

Matchen är därför garanterad mycket spänning med dessa hetlevrade atleter! Varför inte göra det ännu mer nervkittlande genom att tippa på din favoritfighter?

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

 

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Anderson SilvaSenaste NyttStephen Bonnar

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...