UFC-veteranen hjärndöd efter brutal knockoutförlust

Helgens boxningsmatch slutade i en tragedi för tungviktaren Tim Hague.

Under fredagen gick 33-årige Tim Hague en tungviktsmatch i boxning mot landsmannen Adam Braidwood, på hemmaplan i Edmonton, Alberta, Kanada.

Det blev snabbt tydligt att Hague – en MMA-fighter som tävlat i allt från UFC och WSOF till KOTC och ACB – inte var på samma nivå som sin motståndare. Han blev nedslagen gång på gång, men trots att han inte försvarade sig på ett intelligent sätt så lätt domaren matchen fortgå. När han sedan hade gått ner hela fyra gånger blev han slutligen brutalt knockad och låg raklång på marken.

Se matchen i videon ovan.

ANNONS

Vårdas på intensiven

Hague kunde efter ett tag ta sig upp och gå på egen hand – men togs kort senare in på sjukhus. Där vårdades han på intensiven för en hjärnblödning och hamnade i koma.

Efter ett par timmar ska han sedan ha förklarats hjärndöd.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara