UFC-veteranen Joe Rogan fick covid – Tog kontroversiellt läkemedel

✔ Feber och svettnigar visade sig vara covid ✔ Läkemedlet inte godkänt av FDA ✔ "Det är galna tider vi lever i"

MMA-profilen och UFC-kommentatorn Joe Rogan har tvingats att skjuta upp sina planer efter att han insjuknat i covid.

Den famösa podcastkungen och ståupparen berättade igår att han fått symptom efter en jobbresa. Rogan berättar hur han först kände sig utmattad och sedan tog ett test som visade att han hade viruset. Rogan isolerade sig därefter från sin familj och blev tvungen att skjuta upp en inplanerad ståuppshow i Nashville.

På Instagram delar Rogan med sig av sina erfarenheter med viruset. Enligt egen utsago tog han en cocktail av mediciner under ett par dagar och kände sig snabbt bättre.

 — Jag kom tillbaka från jobbet på lördag kväll och kände mig väldigt trött, sade Rogan. Jag hade huvudvärk och jag kände mig sliten. Bara för att vara på den säkra sidan isolerade jag mig från familjen och sov i en annan del av huset. Under natten fick jag feber och svettningar och jag visste vad som hade hänt. Jag gick upp på morgonen, blev testad och det visar sig att jag fått covid. Vi körde hårt med alla slags mediciner. Monoklonala antikroppar, ivermectin, Z-pack, prednison – allt! Jag fick också ett NAD-dropp och ett vitamindropp, och det använde jag tre dagar i rad. Nu är det onsdag och jag mår jättebra.

Rogan blev dock kritiserad för sitt val att använda det kontroversiella läkemedlet ivermectin. Det är medicin som används för att behandla parasitangrepp hos både djur och människor, men som den senaste tiden fått en uppsving då folk börjat använda det för att behandla covid. Det har rapporterats om överdoser på läkemedlet och flera hälsoorganisationer talar emot medicinen i syfte om att bota covid.

Ivermectin är inte godkänt av amerikanska Food and Drug Administration (FDA) som behandling för covid. Det gick så långt som att FDA gick ut med ett officiellt uttalanden emot läkemedlet.

 — Du är inte en häst. Du är inte en ko, skrev FDA på sin Twitter och refererade till sin forskning kring läkemedlet ivermectin.

— Sluta nu allihopa. Sluta.


HETAST JUST NU


Joe Rogan om covid: “Jag hade bara en dålig dag”

54-åriga Rogan har kommit att bli en av kampsportsvärldens mest välkända profiler. Han driver den mycket populära podcasten The Joe Rogan Experience där han ibland hamnat i blåsvädret för sina stundtals kontroversiella uttalanden och gäster.

Rogan har tidigare sagt att han inte tycker att unga behöver ta vaccinet mot covid, men att han generellt inte är emot det. Det är oklart om han själv är vaccinerad. Vaccinerad eller inte, Rogans erfarenheter med covid var väldigt milda.

 — Jag hade egentligen bara en dålig dag, sade Rogan. Söndagen sög. Måndagen var bättre. Tisdagen kändes bättre än måndagen, och idag mår jag bra. Jag känner mig sjukt jävla bra. Det är de goda nyheterna. Den dåliga nyheten är att vi måste flytta fredagsshowen i Nashville. Den kommer att flyttas till söndagen den 24:e oktober. Det blir det nya datumet i Nashville. Ursäkta allihopa. Detta är självklart inget jag kan kontrollera. Det är vad det är. Det är galna tider vi lever i, men ett hjärtligt och innerligt tack till modern medicin för att jag kunnat bli bättre så snabbt och enkelt. Kärlek till er alla. Tack.

Rogan har inte kommenterat sedan UFC 264 i juli då Dustin Poirier besegrade Conor McGregor.

Under åren har Rogan kommit att kommentera allt mindre antal UFC-evenemang och syns nästan endast på organisationens PPV-galorna. Han kom dock att hoppa över PPV-galan UFC 265 för att istället fokusera på sin pågående ståupp-turné.


Fotnot: En tidigare version av artikeln tog inte upp Rogans användande av ivermectin och kritiken kring läkemedlet.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Joe RoganSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...