UFC-veteranen Joe Rogan fick covid – Tog kontroversiellt läkemedel

✔ Feber och svettnigar visade sig vara covid ✔ Läkemedlet inte godkänt av FDA ✔ "Det är galna tider vi lever i"

MMA-profilen och UFC-kommentatorn Joe Rogan har tvingats att skjuta upp sina planer efter att han insjuknat i covid.

Den famösa podcastkungen och ståupparen berättade igår att han fått symptom efter en jobbresa. Rogan berättar hur han först kände sig utmattad och sedan tog ett test som visade att han hade viruset. Rogan isolerade sig därefter från sin familj och blev tvungen att skjuta upp en inplanerad ståuppshow i Nashville.

På Instagram delar Rogan med sig av sina erfarenheter med viruset. Enligt egen utsago tog han en cocktail av mediciner under ett par dagar och kände sig snabbt bättre.

 — Jag kom tillbaka från jobbet på lördag kväll och kände mig väldigt trött, sade Rogan. Jag hade huvudvärk och jag kände mig sliten. Bara för att vara på den säkra sidan isolerade jag mig från familjen och sov i en annan del av huset. Under natten fick jag feber och svettningar och jag visste vad som hade hänt. Jag gick upp på morgonen, blev testad och det visar sig att jag fått covid. Vi körde hårt med alla slags mediciner. Monoklonala antikroppar, ivermectin, Z-pack, prednison – allt! Jag fick också ett NAD-dropp och ett vitamindropp, och det använde jag tre dagar i rad. Nu är det onsdag och jag mår jättebra.

Rogan blev dock kritiserad för sitt val att använda det kontroversiella läkemedlet ivermectin. Det är medicin som används för att behandla parasitangrepp hos både djur och människor, men som den senaste tiden fått en uppsving då folk börjat använda det för att behandla covid. Det har rapporterats om överdoser på läkemedlet och flera hälsoorganisationer talar emot medicinen i syfte om att bota covid.

Ivermectin är inte godkänt av amerikanska Food and Drug Administration (FDA) som behandling för covid. Det gick så långt som att FDA gick ut med ett officiellt uttalanden emot läkemedlet.

 — Du är inte en häst. Du är inte en ko, skrev FDA på sin Twitter och refererade till sin forskning kring läkemedlet ivermectin.

— Sluta nu allihopa. Sluta.


HETAST JUST NU


Joe Rogan om covid: “Jag hade bara en dålig dag”

54-åriga Rogan har kommit att bli en av kampsportsvärldens mest välkända profiler. Han driver den mycket populära podcasten The Joe Rogan Experience där han ibland hamnat i blåsvädret för sina stundtals kontroversiella uttalanden och gäster.

Rogan har tidigare sagt att han inte tycker att unga behöver ta vaccinet mot covid, men att han generellt inte är emot det. Det är oklart om han själv är vaccinerad. Vaccinerad eller inte, Rogans erfarenheter med covid var väldigt milda.

 — Jag hade egentligen bara en dålig dag, sade Rogan. Söndagen sög. Måndagen var bättre. Tisdagen kändes bättre än måndagen, och idag mår jag bra. Jag känner mig sjukt jävla bra. Det är de goda nyheterna. Den dåliga nyheten är att vi måste flytta fredagsshowen i Nashville. Den kommer att flyttas till söndagen den 24:e oktober. Det blir det nya datumet i Nashville. Ursäkta allihopa. Detta är självklart inget jag kan kontrollera. Det är vad det är. Det är galna tider vi lever i, men ett hjärtligt och innerligt tack till modern medicin för att jag kunnat bli bättre så snabbt och enkelt. Kärlek till er alla. Tack.

Rogan har inte kommenterat sedan UFC 264 i juli då Dustin Poirier besegrade Conor McGregor.

Under åren har Rogan kommit att kommentera allt mindre antal UFC-evenemang och syns nästan endast på organisationens PPV-galorna. Han kom dock att hoppa över PPV-galan UFC 265 för att istället fokusera på sin pågående ståupp-turné.


Fotnot: En tidigare version av artikeln tog inte upp Rogans användande av ivermectin och kritiken kring läkemedlet.

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Joe RoganSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...