UFC-veteranen riktar skarp kritik mot fighterlön: “Skaffa ett vanligt jobb”

✔ Är boxning en bättre sport för atleterna?

Tungviktaren Mark Hunt är en publikfavorit som levererat flertalet spännande matcher genom åren. Sist han tävlade i UFC var på UFC 180, cirka tre år tidigare.

Hunt har varit tydlig med att han inte är på goda termer med organisationen. Fightern har tidigare kritiserat UFC för deras attityd gentemot fighters och har dessutom försökt stämma dem.

Detta eftersom han hävdar att UFC varit medvetna om att hans forna motståndare Brock Lesnar tagit prestationshöjande medel inför deras match.

Nu tvingas Hunt betala miljonbelopp till UFC, efter att domaren i fallet fastslagit att Hunt ska betala UFC:s avgifter i frågan.


HETAST JUST NU


“Du är världsmästare av ingenting”

Med tanke på Hunts historia med UFC är det alltså inte undra på att fightern kritiserar organisationen på social media och i intervjuer när han får tillfället.

“The Super Samoan” Hunt dök upp på The MMA Hour tidigare i veckan för att diskutera sin pågående juridiska kamp mot UFC och de problem han ser kring lönen och upplägget. Enligt Hunt är fighterlönen alldeles för låg med tanke på det hårda arbete som atleterna lägger ner.

– Jag stöttar alla killar som jag tränat med och som hjälpt att ta mig där jag var, jag har gjort mitt bästa för att hjälpa dem, sade Hunt. Men jag gillar inte att kolla på UFC eller fajting i allmänhet, eftersom jag vet hur det är på toppen. Jag vet vad de tävlar för, vilket är inget. De tävlar för inget. Jag är världsmästare av vad? Förklara för mig vad du är världsmästare av.

– Om du är en världsmästare i boxning är det en verklighet. Du har tagit dig till toppen, du behöver inte oroa dig över pengar, eller något alls. Det finns ett mål att uppnå. Mount Everest. Men i UFC, om du tar dig till toppen, vad får du? Kolla på mästarna. Lyssna inte på det jag säger, kolla på mästarna i sporten, vad har de? De sitter och klagar om pengar. Du är världsmästare av ingenting.

– Jag kan inte be fighters att ansluta sig till min (juridiska kamp), eftersom de alla har räkningar och bolån att betala, sade Hunt. Jag förstår deras situation. Om alla fighters samlades och sa att de inte vill tävla för detta företag något längre, så finns det inget UFC. Företaget tror att de har all makt och det är vad fighters börjat tro. Nej, jag vill ha 50/50 för pay-per-views.

– Idioten Dana [White] snackar om att, “Vi har byggt detta företag”. Ja, ni byggde UFC. Sporten stal ni från. Ni har stulit från sporten, från fighters. Det är skillnaden.

Tungviktslegendaren har dessutom ett råd till alla unga fighters som vill kliva in i oktagonen idag.

– Skaffa ett jobb. Skaffa ett vanligt jobb, mannen, sade Hunt. Var som alla andra.

– Tills saker och ting ändras i UFC, tills de börjar se efter deras fighters, med pension, sjukförsäkring, högre lön.

Håller du med Mark Hunt – är fighterlön i UFC för lågt?

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...