UFC-veteranen och ytterligare sex fighters förlorar sina kontrakt

✔ Gick 18 matcher i UFC ✔ Förlorar sitt UFC-kontrakt och åker i fängelse

Totalt sju UFC-fighters har blivit av med sina kontrakt, däribland Ben Sosoli som nyligen blev dömd till 22 månader i fängelse.

Sosoli arbetade på en bar och slog en man i ansiktet efter att han vid upprepade tillfällen försökt ta sig in. “Combat Wombat” Sosoli kom att förlora sin två matcher i oktagonen då han blev knockad av Marcos Rogerio de Lima i februari och sedan förlorade ett domslut mot Greg Hardy.

Förlusten mot Hardy kom dock att senare ogiltigförklaras efter att Hardy använt sig av en inhalator, något som är otillåtet i  buren.


Relaterat


Förutom Sosoli så har UFC även gjort sig av med följande fighters:

 • Iuri Alcantara (35-10)
  MMA-veteranen Alcantara gick 18 matcher i UFC och delade bland annat bur med Urijah Faber. Han förlorade tre av sina sista fyra matcher och slutade med ett samlat matchfacit på 10-7-1 NC i UFC.
 • Nadia Kassem (5-2)
  Kassem kom att totalt gå tre matcher i UFC. Hon vann sin debut men miste sitt UFC-kontrakt efter att ha förlorat två i rad.
 • Mara Romero Borella (12-9)
  Italienskan vann två av sina tre första matcher men förlorade sedan fyra i rad. Hon lämnar UFC med ett samlat matchfacit på 2-5.
 • Dequan Townsend (21-12)
  “The Tarantula” Townsend lyckades inte plocka upp en enda vinst i UFC och lämnar organisationen med ett samlat matchfacit på 0-4.
 • Jeff Hughes (10-4)
  “Lights out” Hughes fick ett UFC-kontrakt efter att ha vunnit via KO i Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Han kom därefter att inte vinna en enda match och slutar med ett matchfacit på 0-3-1 NC i UFC.
 • Khadis Ibragimov (8-4)
  Den ryska fightern Ibragimov var obesegrad när han äntrade organisationen men förlorade sedan fyra matcher i rad, däribland två under 2020.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...