UFC-veteranen riktar hård kritik — gällande låga löner: “Borde skämmas!”

✔ Om den nya trenden: "Tjänar tio gånger mer pengar än de gör i UFC

Den före detta UFC-mästaren i lättvikt Sean Sherk är den senaste i raden av fighters att rikta hård kritik mot organisationen.

UFC-löner har den senaste tiden kommit att bli ett glödhett ämne som engagerat mängder av högprofilerade fighter. Sherk tog till Facebook för att lufta sina åsikter och sade bland annat att organisationen “borde skämmas” för sina låga utbetalningar.

 — Jag tycker att UFC borde vara skämmas extremt över det faktum att deras tidigare mästare och topprankade fighters slåss mot YouTube-stjärnor med knappt någon erfarenhet och tjänar tio gånger mer pengar än de gör i UFC, skrev Sherk.

— Jag har varit pensionerad i tio år och inget har förändrats i organisationen. UFC-fighters är fortfarande de sämst betalda idrottarna på den högsta nivån. Tro mig, jag har också mina historier.


HETAST JUST NU


Sean Sherk: “Fighters gör inte något fel”

“The Muscle Shark” Sherk kom att gå 41 professionella MMA-matcher innan han utannonserade sin pension från sporten 2013. Han hade då inte gått en match sedan 2010.

Sherk tävlade i en rad olika organisationer men avslutade sin karriär i UFC där han blev organisationens lättviktsmästare i slutet av 2006. Han kom dock att förlora sin titel efter att ha testat positivt för prestationshöjande preparat i samband med sitt första titelförsvar.

Den 47-åriga kämpen hade en framgångsrik karriär med vinster över namn som Nick Diaz och Kenny Florian. Han delade också bur med namn som Georges St-Pierre, BJ Penn och Frankie Edgar.

Enligt Sherk så måste fighters samarbeta för att kunna begära högre löner och få fler förmåner från UFC.

 — Fighters gör inte något fel, förklarade Sherk i kommentarsfältet på sitt inlägg. Fighters vill vinna världstitlar på de största scenerna. Jag har varit där så jag vet. Problemet är att fighters behöver en fackförening. Utan UFC kommer det fortfarande att finnas fighters, men utan fighters existerar inte UFC.

— Av någon anledning vägrar fighters [att gå med i fackföreningar]. Välkända fighters måste gå med, men det är samtidigt dem som tjänar de stora pengarna, så de har mer att förlora än att vinna.

Varför blir UFC kritiserat nu?

Sherk refererar till den nya vågen av kändismatcher som kommit att bli allt mer populära inom kampsport.

Bröderna Paul har kommit att dra in stora belopp på sina uppmärksammade matcher och ett antal före detta UFC-fighters har kommit att få upp ögonen för de stora utbetalningar som utlovas.

De främsta exemplet just nu är Jake Paul som knockade den forne MMA-mästaren Ben Askren i en uppmärksammad boxningsmatch i februari. Askren hävdade att han tjänade mer i boxningsmatchen än han gjorde i sina MMA-matcher.

Paul är nu inbokad att möta den före detta mästaren Tyron Woodley, som likt Askren säger att han tjänar större belopp än han gjorde under sin tid som MMA-fighter. Det är dock något som fått UFC-chefen Dana White att gå i taket och ifrågasätta hans uttalanden.

 

Tycker du att MMA-fighters är underbetalda?

 

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...