UFC-veteranen Stefan Struve går i pension – efter återkommande hälsoproblem

✔ Var den längsta atleten i UFCs historia ✔ Besegrade den nuvarande tungviktsmästaren - se videon!

Tungviktaren Stefan “Skyscraper” Struve från Nederländerna är en riktig UFC-veteran. Trots att han bara är 32 år har han tävlat för organisationen hela 24 gånger.

Sin UFC-debut gjorde han redan 2009 vid 21 års ålder. Under hans elva år i organisationen har han haft både toppar och dalar, men nu meddelar 32-åringen att karriären är över.

– Jag har ett tillkännagivande att göra idag. Det var lite för långt så jag fick improvisera, men du kan läsa mer i bilagorna. Jag har beslutat att pensionera mig från professionell fighting. Tack så mycket för allt stöd!

Anledningen till beslutet är en virusinfektion i innerörat som skadat balansorganet.

– Jag fick en virusinfektion som skadade balansorganet och hörselnerven i mitt högeröra. På grund av det har jag haft problem med svindel och tinnitus, skriver Struve i ett längre inlägg kring pensionen.

Efter att ha blivit tidvis bättre blev Struve träffad hårt mitt på örat under senaste matchen mot Tai Tuivasa. Detta var i oktober och sedan dess har problemen börjat komma tillbaka.

– Efter fler tester fick jag höra att balansproblemen som orsakades av virusinfektionen förmodligen var permanenta. Jag har inga problem med att göra vardagliga saker eller träna på en normal nivå, men jag klarar inte av den extrema intensitet som jag måste pressa min kropp till under träningslägren.


HETAST JUST NU


Var längsta fightern genom tiderna

Struve avslutar därmed sin MMA-karriär med ett matchfacit på 29 vinster och 13 förluster. Av sina 42 matcher har hela 24 varit i UFC. Hans matchfacit där är 13-11.

Även om Struve aldrig nådde absoluta toppen så kommer han bli ihågkommen för flera underhållande matcher. Bland hans mest imponerande prestationer finner vi en TKO-vinst över den nuvarande tungviktsmästaren Stipe Miocic.

Men det som många mest förknippar med Struve är hans längd. Med sina 213 cm är han den längsta fightern i UFC genom tiderna. Han lyckades emellertid inte utnyttja sin räckvidd lika bra som exempelvis Jon Jones gjort.

Däremot lyckades han ofta använda sina långa ben till fånga in sina motståndare i submissions. Åtta av Struves vinster kom just via triangel. Se när Struve avslutade Miocic i en av karriärens bästa insatser!

 

Vilket är ditt favoritminne från Stefan Struve?

 

Kategorier
Senaste NyttStefan StruveStipe Miocic

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...