UFC-presidenten Dana White. Foto: Mazdak Cavian

UFCs president Dana White och Matt Serra hyllar Gustafsson och Enkamp

UFCs president Dana White gästade Matt Serras podcast UFC Unfiltered och pratade bland annat om UFC Stockholm.

UFC Fight Night 109 var en stor kväll för svensk MMA även om det inte gick vägen för alla våra kämpar. Bland kvällens vinnare så är onekligen Alexander Gustafsson den stora stjärnan även om vi såg en mycket stark insats från kvällens andra vinnare Jack “The Joker” Hermansson.

För Oliver Enkamp gick det dock inte hela vägen. Han hoppade in som sen ersättare och trots att han stod pall i tre ronder så gick domslutet i Nordine Talebs favör.

Det hela slutade med tre förluster och två vinster för svenskarna på hemmaplan med det hindrade inte UFCs president Dana White och den före detta welterviktsmästaren Matt Serra att hylla insatserna från våra svenska kämpar i det senaste avsnittet av UFC: Unfiltered.

“The president of Fox called me and said ‘that card was great and that main event was incredible'” sade Dana White.

“I thought his boxing was just point on” sade Ray Longo om Alexander Gustafsson

“For a big guy like that, I thought he was moving unbelievable” fortsatte Longo.

Enkamp fick ros från Serra

Förutom hyllningarna till Gustafsson så passade Serra på att uppmärksamma Enkamps insats mot Taleb:

“You know that other fighter I was impressed with, that kid Enkamp” sade Serra. “That was a good fight”

White hoppade in och sade att matchen mellan dem såg ut som en pojke mot en fullvuxen man och att Taleb tycktes vara mycket starkare. Serra var dock redan inne på ett spår:

“But, there was still something about that kid: his striking. He’s been working a lot with the Machidas. He had a nice little bounce in his step and there was nowhere he was uncomfortable. He was threatening everywhere. Even on the floor he did a lot of nice stuff” fortsatte Serra.

White tyckte att det såg ut som att Enkamp var överväldigad av att göra sin UFC-debut på hemmaplan. Nu är den dock ur vägen så vi hoppas på att snart får se våra svenska stjärnor tillbaka i buren.

Du kan höra avsnittet här, segmentet om UFC Stockholm börjar 36:25 in

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC Stockholm

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara