UPPDATERING: Matt Hughes i koma efter otäcka trafikolyckan

Managern har nu bekräftat att UFC-legenden ligger i koma.

Under fredagskvällen var UFC:s tidigare welterviktsmästare Matt Hughes inblandad i en otäck bilolycka, där lastbilen han färdades i kolliderade med ett tåg.

43-åringen blev allvarligt skadad och flögs omedelbart till sjukhus.

“Apparently he has head trauma,” sa UFC:s vd Dana White till ESPN efter händelsen.

Läget stabilt

Nu har Monte Cox, som länge var Hughes manager under hans karriär, bekräftat för MMAjunkie att han ligger i koma på HSHS St. John’s Hospital i Springfield, Illinois.

Läget ska dock vara stabilt, enligt ett uttalande från sjukhuset (via The State Journal-Register):

“The HSHS St. John’s Regional Trauma Team stabilized him and continues to help him in his recovery. Hughes’ family asks that you respect their privacy during this difficult time. They ask that you keep Matt in your thoughts and prayers.”

Övervägde nyligen en comeback

Hughes är en av de mest dominanta mästarna som hållit welterviktstiteln i UFC. I september 2011 gick han i pension efter att ha kammat hem totalt 45 segrar och nio förluster, varefter han blev en del av UFC Hall of Fame.

Hughes uttryckte nyligen en vilja att återvända till buren, för en möjlig match mot UFC-pionjären Royce Gracie. Det återstår att se hur läget utvecklar sig.

 

Vi på MMAnytt sänder positiva tankar till Matt Hughes och hans familj i denna svåra tid.

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Matt HughesSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...