Uppgifter: Conor McGregor klarar sig undan med villkorlig dom

✅ "The Notorious" ryktas vara nära en överenskommelse med rätten ✅ Källor: Slipper fängelse och inreseförbud - får villkorlig dom

Det verkar som att vi får ett avslut på Conor McGregors rättsprocess inom kort.

Under lördagen kunde nämligen TMZ Sports avslöja att McGregors advokat är väldigt nära att färdigställa en överenskommelse med rätten, som enligt källor nära situationen ska innebära att den irländske UFC-stjärnan kommer undan med en villkorlig dom och därmed slipper fängelse likväl som inreseförbud i USA.

Riskerade sju års fängelse

“The Notorious” riskerade att dömas till upp till sju års fängelse för skadegörelse, efter den ökända bussattacken i Brooklyn i april tidigare i år. Men enligt de nya uppgifterna ska rätten alltså ha gått med på att reducera brottsrubriceringen, från en så kallad “felony” (grövre brott) till en “misdemeanor” (ringa brott). Detta är viktigt för McGregor eftersom man riskerar att bli permanent utvisad från USA om man som utlänning döms för en “felony” som inkluderar våld.

Conor McGregor i New Yorks domstol efter bussupploppet i Brooklyn. Foto via Damon Martin/Twitter

Överenskommelsen väntas bli slutförd inom några dagar om den inte, mot förmodan, skulle falla isär.

McGregor planeras återvända till domstolen i Manhattan nu på torsdag.

Ryktas möta Khabib på UFC 229

UFC:s vd Dana White har gång på gång sagt att han kommer avvakta med att boka McGregors nästa match, tills det att irländarens rättsliga trubbel har retts ut.

Att McGregor planeras möta lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov härnäst är däremot ingen hemlighet och ska man tro på de senaste ryktena så är det mycket möjligt att titelmatchen – som spås bli den största UFC-matchen någonsin – blir av på UFC 229 i Las Vegas den sjätte oktober.

Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor spås bli rekordstor. Foto: Dennis Schneidler/Adam Hunger-USA TODAY Sports

Relaterat:

Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara